Anonim

Efter afslutningen af ​​strejken på flere dage hos postordrefirmaet Amazon, har fagforeningen Verdi vist tilfredshed og truet med yderligere handling. Medarbejderne havde vist, at de ikke kunne blive truet, sagde Stefanie Nutzberger fra Verdi Federal Board, ifølge meddelelsen fra sent lørdag aften. Så længe Amazon nægter en kollektiv overenskomst, kan det når som helst komme til nye strejker. "Det gælder også julebranchen."

Det startede med arbejdsstop i løbet af natten den sidste mandag (27. oktober) på fem Amazon-lokationer Bad Hersfeld, Leipzig, Graben nær Augsburg og Werne og Rheinberg (begge NRW). Lørdag lod medarbejdere i distributionscentrene i Bad Hersfeld og Leipzig deres arbejde til at hvile indtil slutningen af ​​det sene skift. Ifølge Verdi deltog 200 ansatte på det største tyske sted i Bad Hersfeld lørdag. I Leipzig var der 150 ansatte i strejken og dermed en tredjedel af skiftet. Samlet faldt antallet af deltagere på grund af de forskellige ferier i de enkelte stater til weekenden lidt.

spoods.de

Det er stadig uklart, hvornår fagforeningen opfordrer til den næste strejke i den kollektive forhandlingstvist, der har været i mere end et år. "Amazon må regne med, at de ikke har et roligt minut mere, " sagde Thomas Schneider fra Verdi-fagforeningen i Leipzig. Når som helst og hvor som helst kunne arbejdet sættes ned.

I det lange argument ser Verdi de første succeser. ”Vi vinder jævnligt fortjeneste og der er nu arbejdsråd på alle tyske lokationer”, sagde Eva Völpel fra Verdi Federal Board. Derudover ønsker fagforeningen at håndhæve en paritet-besat bestyrelse på alle større steder.

"Målet er at fortsætte i fremtiden også i bestyrelserne mod gruppens toldblokering, " sagde Verdi online-handelsekspert Stefan Najda, "Wirtschaftswoche". Verdi havde indledt såkaldt statusforhandling på Amazon-lokationerne Leipzig, Graben, Koblenz og Rheinberg, sagde Najda. Det kontrolleres retligt, om de respektive Amazon-datterselskaber beskæftiger mere end 2.000 personer og skal danne tilsvarende bestyrelser, hvor medarbejderne udgør halvdelen af ​​medlemmerne.

Model er Amazonas placering i Bad Hersfeld. Der blev to Verdi-repræsentanter valgt til bestyrelsen i slutningen af ​​august. Tidligere var det kontrollerende organ blevet udvidet ved en statusprocedure.

Verdi vil have, at Primus Amazon i industrien går over til kollektive forhandlinger på betingelserne for detailhandelen. Amazon ser sig selv som et logistikfirma og afviser kravene. (Dpa / tc)