Anonim

I konflikten mellem Amazon og Verdi-unionen er der stadig ingen aftale i syne. Torsdag fortsatte medarbejdere i online-postordrefirmaet deres strejke den fjerde på hinanden følgende dag. Amazon talte om en "faldende vilje til strejke". Fagforeningens appel blev efterfulgt af færre end 1350 ansatte. ”Kunder vil ikke mærke strejken, ” sagde virksomheden under henvisning til sit europæiske netværk af 28 logistikcentre. Ifølge Verdi forlod omkring 2.000 arbejdere arbejde torsdag og de foregående dage. Strejkenes deltagelse var "stabil og høj".

Fagforeningen har opfordret til arbejdsstop på Amazon-websteder siden mandag formiddag. I mere end et år har det forgæves forsøgt at overtale virksomheden til at forhandle kollektivt for de mere gunstige vilkår for detailhandelen.

spoods.de

Eva Völpel, talskvinde for Verdi Federal Council, bekræftede, at der var strejker torsdag på lokationerne i Bad Hersfeld, Leipzig, Graben nær Augsburg og Rheinberg i Nordrhein-Westfalen. Strejkerne ville fortsætte resten af ​​ugen. I Graben og Rheinberg indtil slutningen af ​​det sene skift fredag ​​aften, fordi der er ferie på lørdag. I Bad Hersfeld indtil sent lørdag aften. I Leipzig blev det i dag besluttet, at der også vil blive afgjort lørdagarbejde, i Sachsen er det fredag ​​på ferie. Vil ikke længere strejke i Werne.

"Så længe Amazon ikke flytter sig, vil der fortsat være strejker, " sagde Völpel nyhedsbureau dpa. Det gælder også julebranchen. Verdi har sagt, "at der bestemt er forsinkelser i leveringen."

Amazon ser sig selv som et logistikfirma og afviser Verdis påstand. ”Medarbejdere i Amazon logistikcenter udfører typisk logistikarbejde, ” sagde virksomheden. "De tager varer fra hylder, pakker og sender dem." Medarbejderne fik udbetalt løn "baseret på den øverste ende af, hvad der betales for lignende aktiviteter".

Samtidig meddelte Amazon i dag, at det ville ansætte mere end 10.000 sæsonansatte i sine tyske logistikcentre for den kommende feriesæson. Arbejdspladserne er derfor i Amazons ni logistikcentre på otte lokationer, herunder Brieselang nær Berlin, der skal besættes. Alle sæsonarbejdere tjente den samme grundløn i de tyske logistikcentre som faste ansatte. Afhængig af placeringen ville det være mellem 9, 75 og 10, 62 euro brutto pr. Time. Derudover hævder virksomheden at tilbyde bonusser og bonusser for overarbejde og aktiviteter på specielle tider som søndage og helligdage. (Dpa / tc)