Anonim

Det Hvide Hus i Washington er blevet målet for et hackerangreb. Der var mistænkelige aktiviteter i computernetværket for den amerikanske præsident Barack Obamas personale, fortalte en højtstående embedsmand til det tyske presseagentur tirsdag aften (lokal tid). Ifølge Washington Post kan ansvarlige hackere arbejde for den russiske regering.

Computere og systemer blev ikke beskadiget, rapporterede den officielle. Selv det særligt beskyttede, hemmelige netværk i Det Hvide Hus var ikke blevet berørt. Ikke desto mindre er adgangen til nogle tjenester blevet forhindret. Om data blev stjålet, sagde embedsmanden.

Det amerikanske forbundskontor for efterforskning (FBI), den hemmelige tjeneste, der var ansvarlig for at beskytte præsidenten, og NSA var ifølge Washington Post involveret i efterforskningen. Tipet burde være kommet fra en allieret. Angrebet var derfor i de sidste to til tre uger, rapporterede avisen, med henvisning til anonyme kilder. Selvom intranettet eller adgangen via en VPN-klient var blevet lukket for medarbejdere i nogen tid, fungerede e-mail-tjenesten som sædvanligt bortset fra et par forsinkelser.

spoods.de

Obamas kontor samt andre regeringsorganer og ministerier er gentagne gange blevet målrettet af hackere i fortiden. Obamas kontor modtog daglige advarsler om cyberspionage, sagde de. NATO, den ukrainske regering og amerikanske militære kontrahenter er efter sigende også blevet spioneret efter af russiske hackere. Ifølge Washington Post betragtes russerne af de amerikanske myndigheder for at være i forkant med cyberspionage.

I mellemtiden har USA med løbende terrortrusler øget beskyttelsen af ​​regeringsbygninger i Washington og andre større byer. Dette blev annonceret af Homeland Security Secretary Jeh Johnson. Berørte er over 9500 regeringsbygninger og regeringsbygninger. Mens han henviste til en forsigtighedsforanstaltning, henviste Johnson også til "igangværende offentlige opfordringer fra terrororganisationer for angreb i USA og andre steder." Detaljer han ikke navngav.

På grund af luftkrig mod terrormilitsen Den Islamiske Stat (IS) i Irak og Syrien, der startede for syv uger siden, opfordrer radikale islamister i stigende grad til angreb mod USA. De havde truet modstand i en video og distribuerede en film på Internettet med titlen "Flames of War", der viser amerikanske soldater.

Johnson henviste også til det nylige angreb i regeringsdistriktet i Ottawa, Canada. En mistænkt islamist havde skudt en soldat i et mindesmærke og stormet derefter ind i parlamentet, hvor han skød. Manden blev skudt af en parlamentarisk vagt. Johnson har allerede strammet kontrollen på mindst 25 udenlandske lufthavne siden juli, da lufttrafiksikkerhed betragtes som et ømt punkt i bekæmpelsen af ​​terrorisme. (Dpa / tc)