Anonim

Medarbejdere i Internet-postordrefirmaet Amazon ønsker at udvide deres strejke. Ifølge Verdi-fagforeningen besluttede de ansatte på Bad Hersfeld-stedet at forlænge strejken indtil lørdag aften. De ansatte i logistikcentret i Graben nær Augsburg og i Rheinberg (NRW) ønsker at blive strejke indtil fredag ​​aften. I Werne fortsætter kampen ikke, i Leipzig var der stadig en beslutning verserende. De ansatte i postordrevirksomheden har været i strejke siden mandag.

Ifølge Verdi forårsager handlingen forsinkelser i levering til kunder. "Vi har gjort en reel indflydelse, det er i øjeblikket ikke muligt at bestille i dag og i morgen for at få leveringen, " sagde Verdi strejker leder Thomas Schneider i Leipzig.

spoods.de

Amazon forklarede, at der ikke er nogen forsinkelser i leveringen. Kunder modtog deres varer til tiden. "Vi bruger vores logistiknetværk i hele Europa, " sagde virksomhedens talskvinde Anette Nachbar. I mere end et år har Verdi forsøgt at overtale virksomheden til at forhandle kollektivt på detailforhold. Amazon ser sig dog som et logistikfirma og afviser det.

I Düsseldorf demonstrerede ca. 200 ansatte på NRW-placeringerne onsdag formiddag foran NeoCom-messen, som blev besøgt af Amazon-CEO Ralf Kleber. Medarbejdere fra Graben flyttede til en demonstration foran Amazonas hovedkvarter i München ved middagstid.

Grabener Verdi strejker leder Thomas Gürlebeck fremsatte også alvorlige beskyldninger mod Amazon. En fjerdedel af de ansatte i Graben er "langtidssyg". Fagforeningen tilskriver dette en stor arbejdsbyrde. Sygeplejepersonale ville også blive håndteret skødesløst, og medarbejdere for uudtømt fravær uretfærdigt advaret. Amazon-talskvinde Anette-nabo afviste påstandene. Den samvittighedsfulde booking af sygefravær spiller en meget vigtig rolle i virksomheden.

Amazon-ansatte har været i strejke på de fem lokationer siden mandag morgen. Indtil videre har ca. 2.000 af de landsdækkende 9.000 ansatte besvaret opkaldet hver dag. Ifølge Amazon deltog omkring 1400 ansatte i strejken mandag, tirsdag var det 1650. Onsdag tællede Amazon ved middagstid omkring 820 ansatte. (Dpa / tc)