Anonim

Masseprotesterne i Ungarn mod den planlagte internetafgift udvides. Titusinder af mennesker gik på gaden i Budapest tirsdag aften. Publikum kræver tilbagetrækning af en regning (PDF-link), der giver mulighed for en beskatning af datatrafik fra 2015 og fremefter. Ledelsen af ​​den højreorienterede konservative premierminister Viktor Orban viste onsdag men nådeløst.

Den unikke skat i Europa bør svare til 49 euro cent pr. Gigabyte. For enkeltpersoner er skatten begrænset i henhold til udkastet til højst 2, 30 euro pr. Måned. Lovforslaget godkendes af regeringsflertallet i Parlamentet den 17. november.

Om aftenen fyldte massedemonstrationen Elisabeth-broen med seks baner over Donau og Kossuth Street på Pest-siden. Deltagerne råbte: "Vi vil ikke lade det ske!". Onsdag skulle følge flere protester.

spoods.de

Regeringen har nægtet indrømmelser indtil videre. "Regeringen vil ikke tage internetskatten tilbage, " sagde Szilard Nemeth, et medlem af regeringspartiet Fidesz, oppositionens tv-tv-tv ATV.

Allerede på søndag havde en stor skare demonstreret. Den mest massive protest mod Orban-regeringen siden tiltrædelsen i 2010 havde bragt Facebook-gruppen "Hundredtusinder mod internetafgiften" på fødderne. Oppositionspolitikere optrådte ikke som arrangører og talere.

Få timer før demonstrationen tirsdag var debatten om skattelovgivning begyndt i Budapest-parlamentet. Statssekretæren i økonomiministeriet, Andras Tallai, havde retfærdiggjort den nye skat med en "fair byrdefordeling". Oppositionstalere advarede mod negative virkninger på spredningen af ​​digital kultur i Ungarn.

Selvom den nye skat skal betales af internetudbydere, antager eksperter, at de videregiver de ekstra omkostninger til kunderne. Kritikere frygter, at dette skulle forhindre de fattige klasser i at bruge Internettet. I landdistrikter er de offentlige medier de vigtigste informationskilder. Imidlertid har regeringen omdannet disse til rene propagandamundstykker.

En talskvinde for EU-kommissær for digitalisering Neelie Kroes kaldte internetafgiften "uacceptabel". (Dpa / tc)