Anonim

Forud for en afgørelse ønsker dommerne i Karlsruhe først at have to juridiske spørgsmål afklaret af EU-Domstolen, der behandler detaljer om EU's databeskyttelsesdirektiv. Dataaktivist Breyer ønsker at forbyde den føderale regering at være i stand til at gemme IP-adresser for besøgende på føderale websteder ud over brugen af ​​perioden. (Ref .: VI ZR 135/13).

Piraten beskylder føderale myndigheder som det føderale indenrigsministerium for at have krænket lagring af surfedata mod Telemedia Act (TMG). IP-adressen (Internet Protocol) er en nummersekvens, der ligner et telefonnummer. De kan bruges til at identificere computeren og i sidste ende den person, der er logget ind på den respektive internetadgang.

spoods.de
…und zur Klärung von Grundsatzfragen an den EuGH weiterverwiesen.
… og henviste til EF-Domstolen for afklaring af grundlæggende spørgsmål.
Foto: ECJ

BGH ønsker nu at vide fra EU-Domstolen, om IP-adresser endda tæller som "personlige data", fordi den føderale regering selv ikke har nogen oplysninger, der ville have gjort det muligt at identificere sagsøger på grundlag af IP-adresserne. Det andet spørgsmål vedrører evalueringen af ​​en bestemmelse om dataindsamling i henhold til den tyske Telemedia-lov i relation til EU's databeskyttelsesdirektiv. (Dpa / tc)