Anonim

Dette indlæg henviser til følgende artikel: Baidu - Modtager af censur.

Rusland er et lignende vanskeligt land for Google som Kina. I 2013 var Googles markedsandel i Rusland kun 20 procent. I Rusland er statens indblanding og censur på Internettet mindre direkte og streng end i Kina.

Det er sandt, at kontrollen af ​​Internettet er blevet mere akut i de senere år, og især siden starten af ​​krisen i Ukraine. Til dels blev regeringen også uvelkomne websteder blokeret. Men indtil videre er arbejdet for indenlandske og udenlandske søgemaskineoperatører i Rusland ikke blevet hindret direkte.

spoods.de

Men hvordan kan den lavere europæiske markedsandel for Google i Rusland forklares? For det første skyldes det bestemt det komplekse russiske sprog. Russiske konkurrenter har en naturlig fordel i forhold til Google her. Denne konkurrencefordel er især blevet udnyttet af søgemaskinen Yandex, der har en markedsandel på 60 procent i Rusland. For en anden var Yandex allerede i 1997 og dermed foran Google på det russiske marked.

Yandex har draget fordel af denne tidsfordel og leverer nu søgeresultater, der kan sammenlignes med Google. På regionalt niveau forventes Yandex at levere endnu mere nøjagtige resultater end Google, for eksempel at finde restauranter eller shoppe i nogle russiske byer. På grund af landets størrelse er den regionale søgning i Rusland af særlig betydning.

Yandex bestræber sig på løbende at forbedre resultaterne af søgeforespørgsler. Siden foråret 2013 har Yandex oprettet en personlig søgning, der evaluerer brugernes tidligere søgninger og leverer resultater tilpasset deres interesser og informationsbehov.

Yandex udvides til andre efterfølgerstater i Sovjetunionen. Men Yandex er også til stede på det tyrkiske marked, hvor det nu har en markedsandel på lidt over 2 procent. I Tyskland planlægger Yandex åbenlyst en tidlig markedsindtræden. Der er allerede et samarbejde med MetaGer.de, hvor Yandex er integreret.

Blandt Yandex 'russiske konkurrenter er søgemaskinen Rambler, der er faldet fra en markedsandel fra de tidligere 10 til knap 2 procent. Yandex forventer dog ikke, at det fortsætter med at konkurrere med Rambler: Yandex vil give Rambler søgemaskineresultater baseret på et samarbejde mellem de to virksomheder.