Anonim

Folkerepublikken Kina er det vigtigste onlinemarked i verden. Antallet af internetbrugere i Kina er over 600 millioner, og antallet stiger stadig. Det er allerede ti gange flere mennesker, der bruger internettet regelmæssigt end i Tyskland. Således bliver det kinesiske online- og søgemarked stadig vigtigere.

Det kinesiske internet er dog underlagt dets egne love. Sociale tjenester, der nyder ekstraordinær popularitet i vestlige lande, ses delvis næppe i Kina. I 2011 brugte 400.000 kinesere Facebook. Imidlertid blev det lokale Ren / Ren sociale netværk regelmæssigt brugt af 117 millioner mennesker.

Selv med søgemaskinerne er markedsforholdene helt andre end i vestlige lande. Google spiller kun en meget mindre rolle på det kinesiske marked. Den amerikanske søgemaskine har en markedsandel på kun 2 procent i Kina. Dette skyldes delvist, at Google stort set trak sig tilbage fra det kinesiske marked i 2010. På det tidspunkt begrundede Google sin beslutning med internetcensur fra de kinesiske myndigheder. Virksomheden trådte først ind på det kinesiske marked i 2006, men havde i 2010 en markedsandel på 36 procent.

spoods.de

Derefter kom det imidlertid til en konflikt med den kinesiske administration, da Google nægtede at censurere hans søgeresultater. Virksomheden annoncerede denne beslutning offentligt og omdirigerede sine søgninger fra Kina til Google-webstedet i Hong Kong, hvor søgemaskiner ikke censureres på grund af den særlige status, som den tidligere britiske koloni nyder godt af. Den kinesiske regering så dette som en åben konfrontation og blokerede straks google.cn-siden.

Også i 2014, når du prøver at indtaste en anmodning på google.cn, bliver du automatisk omdirigeret til google.com.hk. Men Google bruges kun af et mindretal af kinesiske internetbrugere - for det meste mennesker med særlig intense personlige eller professionelle kontakter i Vesten.

Det er usandsynligt, at Google helt vil trække sig tilbage fra det kinesiske marked. Men det er også usandsynligt, at Google vil genvinde større markedsandel, da andre virksomheder med succes har besat Googles plads, og også frygt for statsovervågning i netværket gør brugen af ​​en "temmelig ubehagelig" søgemaskine risikabel. Derudover er der en voksende patriotisme i dele af det kinesiske samfund, ofte forbundet med anti-amerikanske holdninger. Dette ledsages af en meget kritisk holdning til det informationsmonopol, som Google ejer i store dele af netværksverdenen.