Anonim

Med virkning fra øjeblikket kan brugere over hele verden vælge EU-Frankfurt-regionen som en mulighed for at lagre og behandle deres data i Amazon-infrastrukturen. AWS har bestilt sit eget spejlede datacenter i hovedmetropolen. Trinet er ikke overraskende, det har været spekuleret i flere uger (se f.eks. Amazon AWS kommer til Tyskland: Så hvad?). Placeringsspørgsmålet blev besvaret som forventet, når alt kommer til alt tilbyder Frankfurt den direkte rute til den verdensomspændende internet-rygrad via DE-CIX-knuden.

(Se også kommentaren: Velkommen til Tyskland, Amazon Web Services!)

Den nye installation er designet som et meget tilgængeligt miljø, så den består af to rumligt adskilte datacentre med identisk spejlet teknologi og datalagring, men separate forsyningstjenester som tilslutningsmuligheder, energi og køling. Hele installationen blev bygget i overensstemmelse med ISO 27001, SOC 1 og PCI DSS Level 1 compliance standarder. Det betjenes også CO2-neutralt. AWS har købt tilsvarende certifikater fra energileverandørerne.

spoods.de

Frankfurt har været online siden 15:00

AWS-regionen "EU-Frankfurt", det officielle navn på det nye datacenter, er den ellevte globale region i Amazon skyen og efter installation i Irland det andet miljø i EU's jurisdiktion og dermed de europæiske databeskyttelseslove og standarder skal opfylde. "Den nye region er fuldgyldig og fuldt funktionel, hvilket betyder, at den tilbyder alle de tjenester, som kunder fra andre regioner kender, " sagde Martin Geier, administrerende direktør for Amazon Web Services GmbH, i en samtale med COMPUTERWOCHE. Tjenesterne vil være tilgængelige fra kl. 15.00 den 23. oktober 2014 via webstedet og programmeringsgrænsefladerne.

Med den nye filial på DE-CIX-knudepunktet kan AWS-kunder betjene koncepter med flere regioner uden at forlade EU's juridiske område. Dette er f.eks. Relevant for europæiske brugere, der vil levere indhold til deres kunder på de lokale markeder så hurtigt som muligt, dvs. med lave driftstabstap, forklarede Geier. "På grund af den centrale placering af Frankfurt-latenser i det lave millisekundinterval er det muligt, " sagde Geier.

Frankfurt lover korte forsinkelser

Den vigtigste årsag til opførelsen af ​​et tysk datacenter ifølge hans præsentation var den øgede efterspørgsel efter Amazon skytjenester i Europa. Virksomheden har åbenlyst udviklet sig godt, og kundekredsen rekrutteres ikke længere udelukkende fra start- og webselskabsscenen, som i de første år med AWS.

Martin Geier, Deutschland-Geschäftsführer AWS: Starke Nachfrage nach AWS-Diensten in Europa.
Martin Geier, Tysklands administrerende direktør AWS: Stor efterspørgsel efter AWS-tjenester i Europa.
Foto: AWS

Bevis for accept af skybaserede infrastrukturtjenester i B2B-forretningen er den for nylig oprettede tyske AWS-brugergruppe (se Store tyske brugere fandt AWS Enterprise User Group). De første medlemmer kommer alle fra store etablerede virksomheder som Axel Springer, Burda, Kärcher, Merck, Software AG, SAP, Siemens og Talanx. For tiden er gruppen samlet som et interessefællesskab, der gerne vil mødes en gang hvert kvartal for at udveksle ideer og information uden behov for klubstrukturer. Hun er også åben for andre AWS-kunder fra startscene og små og mellemstore virksomheder. Sammen ønsker de også at stimulere og håndhæve forbedringer og forbedringer i infrastrukturen til Amazon.

Der var allerede et første forslag. Gruppen har opfordret AWS til bedre at dokumentere og promovere sikkerhedsoperationer, så kunderne ikke behøver at gennemgå deres hverdags tanke og handling.

Hvidbog til BSI-Grundschutz

I starten af ​​det tyske datacenter har AWS offentliggjort en hvidbog, der beskriver, hvordan virksomheder kan implementere ITI-Grundschutz fra BSI (Federal Office for Information Security). Den forklarer, hvad grundlæggende beskyttelse dækker for eksempel med hensyn til måling og overholdelseskriterier, og hvordan brugere af Frankfurt-skyen kan kortlægge BSI-kravene i deres applikationer. Derudover leverer AWS en tysksproget databehandlingserklæring, der specifikt er i overensstemmelse med europæisk databeskyttelseslovgivning.

Som en del af infrastrukturudvidelsen udvider AWS også sin tyske arbejdsstyrke. Ud over medarbejdere i datacentre ansættes servicemedarbejdere til at skabe personlig og lokal kontakt til kunder fra tyske SMV'er. I denne sammenhæng har AWS også til formål at udvide sit partnernetværk af integratorer og tjenesteudbydere.

Planlægningen går tilbage til tiden før Snowden

Ifølge Geier blev åbningen forudgående med en flerårig planlægningsproces, der startede længe før Snwoden og NSA-affæren. Filialen er heller ikke direkte relateret til diskussionerne om den særligt strenge tyske databeskyttelseslov, som mange lokale brugere kræver i skydrift.

"Vi har fået vores eksperter til beskyttelse af personlige oplysninger og overholdelse til at gennemgå den retlige situation, så en kunde, der bruger vores tjenester i Irland - det vil sige inden for EU - kan kræve tysk databeskyttelseslovgivning samt Frankfurt, hvis de træffer de rette ordninger ”Forklarede Geier. Et datacentre i Tyskland gør ingen forskel fra et juridisk synspunkt, men det gør "fra et følelsesmæssigt synspunkt", indrømmede AWS-manageren. Fra dette synspunkt spillede beslutningstagning i søgningen efter et sted bestemt en rolle. "Jeg vil understrege, at amerikanske myndigheder ikke har adgang til Amazon-datacentre, at der ikke er nogen bagdør til de amerikanske tjenester, " sagde Geier.

Salesforce, IBM og Microsoft starter også i Tyskland

AWS slutter sig til listen over store skyudbydere med trinet til Tyskland, som også udvider deres kapacitet i dette land. I marts havde Salesforce annonceret, at det ville drive et lokalt datacenter, og IBM bygger også i øjeblikket et nyt datacenter i Frankfurt, der passer ind i den globale softlay-infrastruktur. Microsoft styrker også den lokale sky-tilstedeværelse, men er afhængig af partnere i stedet for at drive deres eget datacenter.

Stefan Ried, Forrester Research: AWS gewinnt an Glaubwürdigkeit.
Stefan Ried, Forrester Research: AWS får troværdighed.
Foto: Forrester Research

Med de to nye datacentre lancerer AWS et "modigt angreb på det europæiske infrastrukturmarked", siger Stefan Ried, vicepræsident og hovedanalytiker hos Forrester Research. Flytningen var forfalden, hvis AWS ville spille en betydelig rolle på det lokale marked. "Med meddelelsen adresserer AWS ikke kun de europæiske kunders typisk høje overensstemmelse og sikkerhed, men får også troværdighed blandt mere konservative europæiske CIO'er, " forventer Ried.