Anonim

De fleste tyske udgivere, der er organiseret i indsamlingssamfundet VG Media, giver Google ret til at offentliggøre publiceringsindhold på Google Nyheder og gruppens søgesider gratis.

Presseudgiverne ville have instrueret VG Media overvældende, "at forklare Google et tilbagekaldbart" gratis samtykke "i den frie brug af deres presseprodukter, " sagde indsamlingssamfundet onsdag aften med (PDF-link). ”Pressemeddelere fra VG Media er tvunget til at tage dette ekstraordinære skridt i lyset af Googles overvældende markedsstyrke, ” siger det i erklæringen.

spoods.de

Google havde annonceret, at der fra 23. oktober kun skulle fremvise forhåndsvisningsindhold fra de berørte udgivere med overskrifter. Miniaturebilleder og korte tekstuddrag skal udelades.

VG Media forklarede nu, at denne "klare reduktion af tekstrepræsentationen og fortegnelsen over billedrepræsentationer på alle Google-søgetjenester" satte presseudgivere "et stort økonomisk pres": "De ser sig tvunget hertil mod deres vilje til at dirigere VG Media At erklære Google for et "gratis samtykke". "

Tidligere havde præsidenten for det føderale kartelkontor, Andreas Mundt, gået glip af forlæggernes håb om licensbetalinger fra Google som en dæmper. "Det er vanskeligt at stamme fra loven om magtsbeskyttelse, at Google er nødt til at bruge indholdet af udgivelsen mere og skulle betale for det, " sagde agenturets leder onsdag ved en begivenhed på mediekonferencen i München.

Google bad for nylig det tyske forbundskartelkontor om at færdigbehandle konflikten om antitrust-retssager. I et brev bad virksomheden myndighederne om en erklæring om, at de ikke ville handle i tvisten med disse udgivere. Det handler om spørgsmålet om, hvorvidt Google misbrugt sin markedsposition, hvis det kun er forkortede søgeresultater fra visse udgivere.

VG Media og udgivere som Axel Springer, Burda, Funke, Madsack og M. DuMont Schauberg har gentagne gange beskyldt Google for at misbruge sin dominerende stilling på det tyske marked i forsvaret mod licensbetalinger. Google havde afvist det.

 1. Investoren
  Med en investering på $ 100.000 af Sun-grundlægger Bechtolsheim begynder historien om Google - investoren tjener næsten to milliarder.
 2. BackRub
  Søgemaskinen Back Rub, udviklet i Standford, er forløberen for Googles søgning. I øvrigt er hånden i logoet den fra Larry Page - der lavede billedet med en kopimaskine.
 3. topmoderne
  Dagens datacentre er langt mere moderne. Her blev en finsk papirfabrik ved Østersøen omdannet til et computercenter, hvor havvand blev brugt til afkøling.
 4. Uendelig beta-fase
  Den første version af Googles websted kaldes stadig Google "beta", som også er vedtaget til mange andre projekter såsom Gmail. Søgemaskinen er allerede et modent tilbud.
 5. Fædrene til succes
  Serge Brin og Larry Page mødes i Standford, de fandt Google i 1998. Siden 4. april 2011 er Page CEO for Google, en stilling, han havde givet Eric Schmidt fra 2001.
 6. To vigtige hoveder mere: David Cheriton …
  Stanford-lektoren David Cheriton giver de to selskabsstiftere kontakten til Bechtolsheim og andre investorer. Også han er milliardær ved at investere i Google i dag.
 7. … og Eric Schmidt
  Informatøren og manageren Eric Schmidt kommer til Google i 2001. Efter stillinger hos Sun som CTO og Novell som CEO overtager han stillingen som administrerende direktør hos Google. Den 4. april 2011 tiltræder han i Googles bestyrelse.
 8. Fra til aktiemarkedet
  IPO den 19. august 2004 er en stor succes for Google. Ved udgangen af ​​2013 nåede det et niveau på $ 1.000 for første gang, hvilket svarer til en goodwill på 327 milliarder.
 9. Det er kun en måde …
  Siden grundlæggelsen af ​​Google er salget og overskuddet steget støt. Salgsstigningerne i de sidste to år er mærkbare, skønt der var store tab ved køb af Motorola.
 10. Alle vil gå til Google
  Når det gælder spørgsmålet om den mest populære arbejdsgiver, er Google også i Tyskland altid på et af de første steder. Årsagen hertil er et ry som en innovativ markedsleder, der tager godt af sine medarbejdere.
 11. mandlig domæne
  Antallet af kvinder på Google er ret lavt, 70 procent af de næsten 48.000 ansatte (og 83 procent af udviklerne) er mandlige. Minoriteter er også dårligt repræsenteret, hvilket Google ser som et problem.
 12. Konkurrent Facebook
  Selvom Facebook ikke er en søgemaskine, er platformen for Mark Zuckerberg, men har en brugerbase på 1, 23 milliarder, og som udbyder af reklameplads er en reel trussel mod Google - synker, men enhedsprisen for reklame og mobilbranchen er stadig under opførelse.
 13. Kreativ frihed
  Google tiltrækker hele tiden opmærksomhed med seje kontorbilleder, såsom et mødelokale designet som en iglo.
 14. Venedig Feeling
  Eventuelt kan der afholdes et møde i en gondolbane.
 15. Den helt dominerende søgemaskine
  Google er markedsleder som søgemaskine, konkurrenter som Bing, Yahoo og DuckDuckGo har ringe chance. Især når man søger på tyske websteder, er Google helt klart bedre end dem.
 16. Spil til i mellem
  Søgemaskinen tilbyder mange skjulte funktioner som "zerg rush": Hvis du indtaster kommandoen i søgefeltet, sprækker små bogstaver alle søge hits på webstedet.
 17. Flere og mere sofistikerede tilbud
  En nyskabelse i Google-søgningen er den såkaldte vidensgraf - på udkig efter information om en film, for eksempel ses de i højre side-området. Google bruger tredjeparter og egne kilder.
 18. Google Plus
  Google Plus er et direkte svar på Facebook, Google siges at have omkring tusinde ansatte på dette projekt.
 19. Google Maps
  Siden 2005 er der tjenesten Google Maps, der modtager flere og flere funktioner. Imponerende er satellitfotos i høj opløsning, søsterproduktet Google E-arth er nu integreret i Google Maps. Interessant for Android-brugere: I nogle byer vises data om offentlig transport allerede på Android-enheder.
 20. Din egen tablet
  Googles tablet Nexus 7 er en af ​​de mest succesrige Android-tablets. Især i Tyskland er Android meget succesrig og når allerede en markedsandel på over 75 procent for smartphones.
 21. Den evige kamp for gaderne
  Takket være en hel flåde kamerakøretøjer kunne Google tilbyde Streetview. Tilbudet kom imidlertid snart under kritik fra databeskyttelsessynspunktet. I Østrig er Streetview for nylig blevet forbudt.
 22. Google Glass
  Lidt entusiasme med privatlivets aktivister udløser Googles nye produkt Google Glass. Brillerne, der er udviklet i de såkaldte Google-X-Labs, kan vise information i brugerens synsfelt, men det integrerede kamera bliver hovedemnet og forårsager nogle forbud - blandt andet i britiske biografer.
 23. Fremtiden: væk til vejen
  Selvkørende biler har længe været et emne for Google, i maj 2014 præsenterer virksomheden en første prototype. Takket være laserskannere og mange sensorer skal det være ekstremt sikkert. Når alt kommer til alt siger Brin, at det er spild, når biler forlades ubrugt. Selvkørende biler kunne let rumme nye passagerer.

Medieportaler fra andre udgivere som spiegel.de, faz.net, zeit.de eller sueddeutsche.de, men også sider fra Burdas besiddelser som focus.de og huffingtonpost.de havde ikke repræsenteret VG Media i tilfælde af mulig udnyttelse af den tilhørende ophavsret forlade. (Dpa / tc)