Anonim

Præsidenten for det føderale kartelkontor, Andreas Mundt, har savnet de tyske udgiveres håb om licensbetalinger fra søgemaskineoperatøren Google til en dæmper. "Det er vanskeligt at stamme fra loven om magtsbeskyttelse, at Google er nødt til at bruge indholdet af udgivelsen mere og skulle betale for det, " sagde agenturets leder onsdag ved en begivenhed af Mediedagene i München.

Google havde for nylig bedt Bundeskartellamt om at afklare kartelkonflikten med nogle tyske forlag for den tilhørende ophavsret. I et brev til myndigheden bad selskabet antitrustmyndighederne om at erklære, at de ikke ville handle i tvisten med disse udgivere. Dette handler om spørgsmålet om, hvorvidt Google misbruger sin markedsposition, hvis det kun er forkortede søgeresultater fra visse udgivere, der kræver Googles penge til "uddragene".

spoods.de

Mundt indrømmede imidlertid onsdag, at i betragtning af stærke aktører i den digitale økonomi kan det grundlæggende spørgsmål stilles, om instrumenterne til antitrustvagthunden er tilstrækkelige og "hvis vi er hurtige nok".

Indkøbsforeningen VG Media samt udgivere som Axel Springer, Burda, Funke, Madsack og M. DuMont Schauberg havde gentagne gange beskyldt Google for at misbruge sin dominerende stilling på det tyske marked i forsvaret mod licensbetalinger. Google havde altid afvist det.

Kontroversen handler om et forsøg fra nogle udgivere i Tyskland på at få penge fra Google og andre søgemaskiner til at offentliggøre indhold. Dette er den tilhørende ophavsret, der tillader royalty for udnyttelse af publiceringsindhold. Dog kan små dele af teksten stadig bruges gratis.

Efter at forlagene havde stillet deres krav til indsamlingssamfundet VG Media, reagerede Google med en forkortelse af forhåndsvisningsindholdet. Fra 23. oktober til at ses af tilbud som bild.de eller waz.de i Google søger kun overskrifter.

Medieportaler fra andre udgivere som spiegel.de, faz.net, zeit.de eller sueddeutsche.de vil dog fortsat vises med miniaturebilleder og tekstuddrag. Websteder med Burda-bedrifter som focus.de og huffingtonpost.de påvirkes ikke, fordi de ikke kan repræsenteres af VG Media. (Dpa / tc)