Anonim

Kranlinjen meddelte tidligt i morges, at de snart "vil blive enige om et langvarigt it-partnerskab". Denne aftale skulle give, at Lufthansa tildeler hele it-infrastrukturtjenesterne i koncernen til IBM. Samtidig bør IT-gruppen overtage Infrastructure Business Unit i dagens Lufthansa Systems AG.

Omorienteringen var grundlæggende kendt siden april; som en interesseret part rygte HP og Atos oprindeligt ud over IBM. Stefan Hansen, leder af Lufthansa Systems, berettigede det planlagte salg af datacentre ved at sige, at de ikke ville gå "med priskrigen i infrastrukturen"; De ansatte protesterede i sommeren mod planerne.

Outsourcing-kontrakten vil derfor have en løbetid på syv år og bringe Lufthansa en reduktion af IT-infrastrukturomkostningerne i gennemsnit omkring 70 millioner euro om året. Et tilsvarende tilbud er tilgængeligt og skal nu endelig forhandles, det fortsætter.

spoods.de

Som et resultat af transaktionen pådrages Lufthansa engangsomstruktureringsomkostninger og købesum på ca. 240 mio. EUR i regnskabsåret 2014. Disse gebyrer vil ikke medtages i driftsresultatet, der er relevant for prognosen, men ville have en negativ indflydelse på IFRS-konsoliderede nettoindtægter og HGB-resultatet.

Divisionerne Airline Solutions and Industry Solutions, der stadig er en del af IT-datterselskabet Lufthansa Systems, vil fungere som uafhængige virksomheder på deres respektive markeder i fremtiden. Bestyrelsen og antitrustmyndighederne er stadig nødt til at blive enige om trepartsafdelingen; En anden forudsætning er en rettidig succesrig afslutning af social plan og afstemning af interesser.

Stefan Hansen, Vorstandsvorsitzender der Lufthansa Systems AG
Stefan Hansen, administrerende direktør for Lufthansa Systems AG
Foto: Lufthansa Systems

Opdelingen af ​​Lufthansa Systems og den formelle lancering af de nye virksomheder er planlagt til 1. kvartal 2015. Afslutningen af ​​infrastruktursalget er planlagt til slutningen af ​​marts 2015.

Med outsourcing til "Big Blue" har "ansatte i infrastruktur et klart perspektiv på deres job og kan deltage i yderligere teknologisk udvikling, " kommenterede Simone Menne, finansdirektør og luftfartsservice i Lufthansa Group og formand for bestyrelsen for Lufthansa Systems AG.

På nuværende tidspunkt overtages omkring 1400 ansatte i Infrastructure Business Unit, og placeringerne Kelsterbach og Budapest opretholdes. At opretholde job på de andre steder blev "også gjort klare forpligtelser", sagde flyselskabet.