Anonim

Bilindustrien ønsker at gøre det netværksmæssige biltakt. I 2016 skulle 80 procent af nye biler have internetadgang. Konvergensen mellem køretøjer og Internettet var en "revolution i bilen", sagde præsidenten for Association of the Automotive Industry (VDA), Matthias Wissmann, mandag aften foran journalister i Berlin. Bilindustrien ønsker at investere 16 til 18 milliarder euro i de kommende år. I øjeblikket har 20 procent af nye biler internetadgang, sagde VDA-direktør Ulrich Eichhorn.

Den "tilsluttede og integrerede bil" skal være i stand til at kommunikere med andre køretøjer og internettjenester. Dette skulle reducere antallet af ulykker og trafikpropper. Derudover skal bilen forbindes ved hjælp af apps med offentlig transport, samlepladser eller taxaselskaber. Bilproducenterne ønsker at omdanne sig til "mobilitetsudbydere". De arbejder sammen med internetfirmaer som Google. Google har selv udviklet en selvkørende bil i nogen tid.

Men der vil være et par år tilbage, indtil der er robotbiler på gaden. Wissmann sagde, at han ikke forventer det før de næste 15 år. Derimod vil en "stærkt automatiseret kørsel", hvor bilen f.eks. Kører i trafikpropper, allerede være udbredt i 2020.

Mængden af ​​komponenter og tjenester til tilsluttede biler forventes at stige næsten seks gange fra dagens 30 milliarder euro om året til 170 milliarder euro i 2020, forudså ledelsesrådgivning McKinsey i slutningen af ​​september. Tjenester som trafikpropper i realtid, lokale rådgivning om lavt brændstof og parkering og online musikkanaler gjorde biler til en slags app-platform med hjul. (Dpa / tc)