Anonim

Ekstra ferier for ældre medarbejdere er tilladt under visse betingelser. Selv om yngre mennesker ville blive ugunstigt stillet af sådanne regler, besluttede tirsdag den føderale arbejdsret i Erfurt. For at beskytte ældre arbejdstagere kan arbejdsgiveren dog give mere orlov, hvis dette forbliver inden for rimelige grænser.

Syv 45- til 56-årige, der arbejder for et datterselskab af skofabrikanten Birkenstock i Rheinland-Pfalz, var sagsøgt. Regelmæssige medarbejdere har 34 dages ferie om året. Virksomheden giver dog ansatte to ekstra fridage fra deres 58-årsdag. "Ordningen er beregnet til at beskytte ældre arbejdstagere mod overdreven fysisk belastning, " sagde virksomhedens talsmand Jochen Gutzy. Sagsøgerne havde imidlertid følt sig diskrimineret på grund af deres alder og krævede også 36 dages orlov.

spoods.de

Den niende senat for Federal Labour Court afviste deres ansøgninger og fulgte følgelig linjen fra de lavere domstole. Virksomhedens vurdering af, at medarbejdere over 58 år skulle have brug for længere gendannelsestider i betragtning af det tunge og fysisk trættende job med skoproduktion, overskred ikke hans skønsmæssige magt. Dommerne henviste også til den kollektive overenskomst for fodtøjsindustrien, som også giver to dage ekstra ferie for denne aldersgruppe. Det sagsøgte selskab er ikke kollektivt bundet.

Der er ingen gylden regel om spørgsmålet om orlov til ældre arbejdstagere, sagde domstolens talsmand Waldemar Reinfelder. I stedet skal hver sag afgøres fra sag til sag. For et job på kontoret kan afbalanceringen af ​​en sådan aldersgruppe være ganske anderledes end i et produktionsfirma. For to og et halvt år siden havde de øverste tyske domstole i arbejdsretten væltet en sådan aldersrelateret feriesæson i den kollektive aftale mellem den føderale og lokale regering. Men hun var allerede begyndt fra 30 år og dermed meget tidligere end i den aktuelle sag fra Rheinland-Pfalz. (Dpa / tc)