Anonim

Google opfordrer Federal Kartel Office, karteltvisten med nogle tyske udgivere til at afklare den tilknyttede ophavsret. I et brev til Federal Cartel Office anmoder gruppen Cartel Office om at fastslå, at myndigheden ikke handler i tvisten med disse udgivere.

Indkøbsforeningen VG Media samt udgivere som Axel Springer, Burda, Funke, Madsack og M. DuMont Schauberg havde gentagne gange beskyldt Google for at misbruge sin dominerende stilling på det tyske marked i forsvaret mod licensbetalinger.

spoods.de

Kontroversen handler om et forsøg fra nogle udgivere i Tyskland på at få penge fra Google og andre søgemaskiner til at offentliggøre indhold. Dette er den tilhørende ophavsret, der tillader royalty for udnyttelse af publiceringsindhold. Dog kan små dele af teksten stadig bruges gratis.

Efter at forlagene havde stillet deres krav til indsamlingssamfundet VG Media, reagerede Google med en forkortelse af forhåndsvisningsindholdet. Fra 23. oktober til at ses af tilbud som bild.de eller waz.de i Google søger kun overskrifter.

Medieportaler fra andre udgivere som spiegel.de, faz.net, zeit.de eller sueddeutsche.de vil dog fortsat vises med miniaturebilleder og tekstuddrag. Portalen focus.de er heller ikke påvirket af Google-foranstaltningerne, skønt operatøren Tomorrow Focus AG er majoritetsejet af Burda Group. I modsætning til Burda-websteder som Bunte.de blev rettighederne til tilbud fra Tomorrow Focus AG dog ikke tildelt VG Media.

Google bekræftede eksistensen af ​​hans nye brev, der først blev rapporteret af "Frankfurter Allgemeine Zeitung". "Federal Cartel Office har gentagne gange offentliggjort, at det ikke betragter en antitrust-retssag mod Google i tilknytning til ophavsret, men VG Media fortsætter med at give det modsatte indtryk, " sagde en talsmand for virksomheden. "Vi har derfor anmodet Federal Kartel Office om formelt at vedtage sin beslutning."

Google henviser i sit brev til loven mod konkurrencebegrænsning (GWB), som også regulerer, når Cartel Office "ingen grund til at gribe ind" gives. (Dpa / tc)