Anonim

Telekommunikationsselskabet Telefónica Deutschland sætter den røde blyant et par uger efter den komplette overtagelse af E-Plus. Som nyhedsbureauet dpa lærte fra erhvervskredse, annulleres 1600 job i de næste par år. De ansatte blev informeret om planerne på fredag; Virksomheden har officielt bekræftet sin reduktion i 2018.

I øjeblikket har virksomheden i alt 9100 job. Berøres af reduktionen er blandt andet placeringerne Düsseldorf og München. Medarbejdere skal blandt andet tilbydes fratrædelsesgodtgørelser. Driftsafslutninger bør om muligt undgås. Virksomhedens største placering er hovedkvarteret i München med i øjeblikket ca. 2.600 ansatte. I Düsseldorf, E-Plus-lokationen, arbejder ca. 1000 mennesker i Hamborg 700.

spoods.de

Fusionen med E-Plus Telefónica blev flyttet op med hensyn til kundetal til den største mobilkommunikationsgruppe i Tyskland. I slutningen af ​​august gik EU-Kommissionen klar til fusionen. E-Plus har været et helejet datterselskab af Telefónica siden begyndelsen af ​​oktober.

Gruppen havde allerede bebudet, at den kunne spare massivt gennem fusionen. Målet var omkring 5 milliarder euro i synergier. Blandt andet skal job, der er fordoblet ved fusionen, slettes. Imidlertid mistes yderligere job på grund af tekniske ændringer - herunder den reducerede brug af telekommunikationstilbud som SMS. (Dpa / tc)