Anonim

Chipselskabet AMD indleder efter moderat kvartalsvise næste runde af nedskæringer med jobnedskæringer. Det skulle gå syv procent af arbejdsstyrken, det er omkring 700 job. Omsætningen i tredje kvartal faldt året før med to procent til 1, 43 milliarder dollars (1, 1 milliarder dollars), meddelte AMD torsdag. Overskuddet var smalt på $ 17 millioner. Aktiekursen faldt efter børsen med cirka fem procent, fordi AMD gik glip af antallet af markedets forventninger.

AMD havde en overraskende bossændring i sidste uge. Lisa Su, der tidligere var ansvarlig for driften, overtog det øverste job med øjeblikkelig virkning. Chipsindustrien har tydeligvis oplevet tilbagegangen i pc-branchen de seneste kvartaler. Selv med markedets svage opsving ser tallene hos Intel imidlertid nu meget bedre ud, men AMD kunne ikke drage fordel af det indtil videre.

spoods.de

Forgængeren til Su, Rory Read, havde i høj grad været afhængig af forretningen med producenter af spilkonsoller. Det hjalp AMD med at ramme ti procent sidste år, da pc-markedet blev langsommere. Selv nu ser tallene i området godt ud. Salget steg mere end en femtedel til $ 648 millioner år til år. Driftsindtægterne steg 17 procent til $ 108 millioner.

I modsætning hertil er omsætningen inden for pc- og grafikchipsbranchen skrumpet ned med næsten 16 procent til 781 millioner dollars. Der var et driftsunderskud på $ 17 millioner efter et positivt resultat på $ 9 millioner for et år siden. Dette afspejles også i de konsoliderede tal: I tredje kvartal af 2013 havde AMD stadig et markant højere konsolideret overskud på $ 48 millioner. (Dpa / tc)