Anonim

Sambebyggelsesportalen Airbnb er fortsat under pres i New York. Cirka to tredjedele af tilbudene på platformen har været ulovlige i de sidste fire år, ifølge en erklæring offentliggjort torsdag af den føderale anklager Eric Schneiderman (PDF-link). Som et resultat var byen slap over 33 millioner dollars (svarende til 26 millioner euro) i hotelafgifter. Schneiderman annoncerede et initiativ mod de ulovlige lejekontrakter.

Airbnb er ligesom Uber-bilappen en af ​​dimensionerne i delingsøkonomien, hvilket gør deling til et princip, men er domineret af fortjenstgivende virksomheder. Airbnb arrangerer lejligheder, værelser eller senge på internettet mod et gebyr. Byen New York har længe været en torn i siden, anklager Schneiderman ligger hos virksomheden i Dauerclinch.

Nu har hans kontor evalueret data fra 16.000 udlejere i perioden fra januar 2010 til juni 2014, som Airbnb var i stand til at acceptere med juridiske midler efter nogle hikke. Resultatet: 72 procent af de formidlede tilbud skulle have overtrådt love. Platformen er infiltreret af kommercielle udlejere. Selvom disse store udbydere kun er seks procent af de samlede brugere, men tegnede sig for 37 procent af salget.

Et antal Airbnb-lejede lejligheder fungerer som ulovlige vandrerhjem hele året, ifølge Schneidermans rapport. En enkelt bruger tilbød 272 lejligheder og implementerede dermed 6, 8 ​​millioner dollars. Alene gennem ham har Airbnb taget næsten 800.000 dollars i gebyrer. Virksomheden siger, at det har taget forholdsregler mod kommerciel brug.

Selv før Airbnb Schneiderman overleverede brugerdataene i maj, havde den kastet omkring 2000 tilbud fra sit websted. Torsdag kommenterede talsmand Nick Papas efterforskningen på Twitter med ordene: "Som en påmindelse ønsker Airbnb at opkræve hotelskatter i New York." Virksomheden hævder, at hotellets lobby ønsker at forhindre dette, så Airbnb ikke permanent kan etablere sig som en konkurrent.

Påmindelse: @Airbnb vil indsamle og tilbagebetale hotelskatter i New York. Nogle særinteresser er uenige: http://t.co/0LUQhWvHq8

- Nick Papas (@nwpapas) 16. oktober 2014

New York er et af de største og vigtigste markeder for Airbnb. Efter at konflikten blev forværret, dækkede virksomheden byen om sommeren med reklametavler. Men en yderligere eskalering vil usandsynligt undgås. At der er en anden måde, var for nylig i hovedkvarteret i San Francisco. Udlejere skal nu registrere sig i byen og betale hotelafgifter. De har ikke tilladelse til at udleje deres lejligheder i mere end 90 dage, hvis de ikke er der selv. Men i New York er lejeloven meget mere kompliceret. (Dpa / tc)