Anonim

Apple og Facebook tilbyder kvinder en kontroversiel karrierehjælp: De betaler for indefrysning af æg. Dette gør det muligt for kvinder at udsætte ønsket om at få børn og fokusere på deres karriere i en ung alder. Ifølge amerikanske medierapporter koster op til $ 20.000. Samtidig understreger iPhone-gruppen og verdens største online netværk, at foranstaltningen kun er en del af deres sociale fordele for kvinder og familier.

For eksempel peger Apple på forbedrede betingelser for barselsorlov og antagelsen af ​​omkostninger, når ansatte adopterer et barn. På Facebook ville ansatte modtage fire måneders betalt orlov efter fødslen af ​​et barn og en ekstra betaling på $ 4.000, sagde en talskvinde den finansielle service Bloomberg. Der er også en subsidieret børnepasning. Den økonomiske støtte til frysning af oocytter udløste imidlertid negative reaktioner i netværket. Så bloggen med titlen "Gawker" betalte Apple og Facebook behandlingen, "så kvinder aldrig holder op med at arbejde".

Den kontroversielle medarbejderhjælp, den første, der blev afsløret af CNBC-tv-selskaberne, indgår i en større debat om kvinders situation i Silicon Valley. De udgør ofte mindre end en tredjedel af arbejdsstyrken i it-virksomheder og er også underrepræsenteret i seniorledelsen. (Dpa / tc)

spoods.de