Anonim

Stemmer SAP-tilbud virksomhedernes behov og eksisterende it-landskaber? Dette spørgsmål var i fokus på det 15. årlige møde i den tysk-talende SAP-brugergruppe (DSAG) i Leipzig i midten af ​​oktober. Svaret: Tilsyneladende ikke. I løbet af deres konference spurgte brugerrepræsentanten 524 medlemsvirksomheder, hvordan de evaluerede tendenser inden for cloud og SAP's HANA-platform i hukommelsen. Som et resultat kan kun en ud af 20 it-ledere forestille sig at betjene deres ERP-system i skyen i løbet af de næste fem år. For knap en femtedel af respondenterne kunne mindst hybridmodeller overvejes.

SAP-kunder er ligeledes forsigtige med Business Suite på HANA-tilbudet. Kun fem procent af de undersøgte virksomheder er i øjeblikket involveret i konverteringsprojekter eller har allerede afsluttet dem. Yderligere elleve procent tænker på operationen. Dette betyder dog også, at for mere end fire ud af fem SAP-brugerfirmaer er brugen af ​​kerneproduktet Business Suite på HANA-platformen i øjeblikket ikke et problem.

spoods.de

På udkig efter forretningssagen

"ERP-systemer er blandt de mest komplekse it-løsninger i de fleste virksomheder, " sagde DSAG-direktør Marco Lenck. "Ændringer i dette miljø foretages derfor kun meget omhyggeligt." Når der skiftes over til skyen, skal de vigtigste spørgsmål først afklares, f.eks. Hvordan SAP håndterer sin egen udvikling og tilpasning, og hvilke grænseflader og integrationsmuligheder, der er tilgængelige. Rammeparametrene skal være korrekte, afklaret DSAG-repræsentanten. "Så længe risikoen overstiger mulighederne, skifter SAP-kunder kun ukritiske underprocesser til skyen."

SAP-kunderne er på samme måde skeptiske over for investeringer i HANA. Dette skyldes imidlertid ikke omkostningerne eller den manglende tekniske forståelse, understregede Lenck. I stedet for kunder kan der normalt ikke anerkendes en forretningssag. "Mange virksomheder ser i øjeblikket intet innovationspotentiale for deres forretningsforløb." SAP skal derfor arbejde på en bedre brugsrepræsentation, krævede DSAG-repræsentanterne. Det var vigtigt at give eksempler på, hvordan HANA kunne forbedre standardprocesser. Fyrtårnsprojekterne, som ofte er anspændt af SAP, såsom det tyske fodboldforbund (DFB) eller inden for kræftundersøgelser, kan ikke overføres og bruges derfor kun sjældent SAP-brugere.