Anonim

Halvledergruppen Intel har opnået sin højeste omsætning i det sidste kvartal og har øget sin fortjeneste markant. "Der er stadig meget at gøre, men resultaterne gør mig selvsikker, " sagde Intel-chef Brian Krzanich efter meddelelsen om tallene tirsdag. Omsætningen nåede $ 14, 55 milliarder, hvilket er en stigning på otte procent år for år. Overskuddet i tredje kvartal med godt over tolv procent til ca. 3, 32 milliarder dollars.

Intel leverede for første gang mere end 100 millioner mikroprocessorer i et kvart år. Virksomheden drager fordel af den noget bedre forretning med personlige computere, som blandt andet er kommet under pres fra populariteten af ​​smartphones og tablets. Kvartalsomsætningen af ​​pc-chip steg 9 procent fra året til år til 9, 2 milliarder dollars. Server- og datacentre steg med 16 procent til 2, 7 milliarder dollars.

Ifølge Christian Lamprechter, chef for Intel hos Intel, yder de etablerede markeder et væsentligt bidrag til væksten i dette kvartal. I modsætning hertil er efterspørgslen fra nye markeder, der sidst havde støttet virksomheden, faldet. Især Centraleuropa viste sig at være driveren. "Især middelklassen har investeret meget." I branchen med serverkomponenter er Intel her "massivt over planen".

spoods.de

I flere kvartaler har Intel specialiseret sig i tingenes internet og mobile enheder og smartphones. I det forholdsvis nye Internet of Things-segment steg væksten med 14 procent år til år til $ 530 millioner.

Væksten i denne afdeling er ikke en til en som pc-forretningen, sagde Lamprechter. "Der er mange lodrette karakteristika her." Der er stor efterspørgsel, især i Centraleuropa, for eksempel inden for automatiseret maskinstyring eller i bilindustrien i det netværksbaserede køretøj. "Koncepter som førerstøttesystemer, automatiseret kørsel eller det tilsluttede køretøj kræver meget computerkraft."

Intel-Deutschlandzentrale in Feldkirchen bei München
Intel Tysklands hovedkvarter i Feldkirchen nær München
Foto: Intel

I modsætning hertil udgjorde salget i mobilenhedsafdelingen kun en million dollars. Et kvartal tidligere solgte Intel $ 51 millioner og $ 156 millioner i begyndelsen af ​​året. Selvom volumenet var steget kraftigt, var Intel stadig nødt til at omarbejde for at konkurrere, sagde Lamprechter. Gruppen har endnu ikke integreret mange komponenter i chipsystemerne. "Dette skaber en prisulempe, som vi er nødt til at kompensere for." På verdensplan holder Intel sig til målet om at udstyre 40 millioner tabletter med Intel-chips. Lamprechter forventer imidlertid et gennembrud i branchen først i 2016.

Forretningstal og salgsprognose oversteg analytikernes forventninger. Virksomheden betalte 1, 1 mia. Dollars i udbytte. 4, 2 milliarder amerikanske dollars brugte chipfirmaet til tilbagekøb af 122 millioner aktier. (Dpa / tc)