Anonim

På et møde i Google Advisory Council om "Retten til at blive glemt" tirsdag henviste eksperterne i Berlin til den offentlige interesse i visse oplysninger, selvom berørte EU-borgere ønsker at fjerne dem fra resultatlisterne.

EU-Domstolen (ECJ) afgav i maj, at EU-borgere kunne forpligte Google til at lade forbindelser til ubehagelige ting fra deres fortid forsvinde fra nettet. Google frigav et websted i slutningen af ​​maj for at oprette sådanne applikationer. Indtil videre har Google modtaget næsten 150.000 anmodninger fra europæere om at fjerne søgeresultater fra deres fortid. Fra Tyskland kom over 25.000 af dem.

Michaela Zinke fra Verbraucherzentrale Bundesverband krævede en konsekvent undersøgelse af, om en anmodning om sletning faktisk vedrører oplysninger om en borger som privatperson. For eksempel kan evaluering af en privat bruger på Ebay-handelsplatformen meget vel være i offentlighedens interesse. Matthias Spielkamp, ​​bestyrelsesmedlem i "Reporters Without Borders", krævede, at journalistisk indhold generelt skulle udelukkes fra linkafstande. Udgivere af det linkede indhold skal konsulteres, inden en mulig sletning af linket. (Dpa / tc)