Anonim

Quip er babyen til Bret Taylor. Han opfandt Google Maps, byggede Friendfeed og var derefter CTO for Facebook. Siden 2012 udvikler han sig sammen med sin Google-kompis Kevin Gibbs og et lille team Quip, som debuterede i sommeren 2013. Siden da har produktet udviklet sig markant.

Det seneste slag fra Taylor, Gibbs og Co. er integration af regneark direkte i Quip via knappen "Indsæt". Et quip-dokument kan indeholde et vilkårligt antal regneark. Disse understøtter mere end 400 aritmetiske funktioner og al almindelig formatering. Data i et regneark kan henvises lige så let i dokumentet via "=" og cellenavnet som personer via "@". I øverste venstre hjørne har hvert Quip-regneark en knap, der skifter til en fuldskærmsvisning med et enkelt klik.

Naturligvis bør Quips sædvanlige sociale og samarbejdsfunktioner ikke mangle - ændringer foretaget af kolleger vises i samtalen til venstre for dokumentet og kan besvares, afvises eller endda "lide". Kommentarer kan være granulære ned til niveauet for en enkelt celle. Til redigering på smartphones er der specielle tastaturer til indtastning af nummer og formel, på tabletten kombineres disse til et specielt tastatur. Alle enheder (inklusive desktop / browsere, Quip-apps er tilgængelige til iOS og Android) understøtter automatisk gennemførelse af formler. Quip kan importere regneark fra Excel (.xls og .xlsx) og OpenOffice samt CSV; Eksport er kun til Excel. Apropos Excel: Bret Taylor ønsker ikke at fjerne Microsoft-bilerne fra CFO. Men for resten af ​​verden uden for finansregnskab betragter Quip-chefen de nye regneark som nøjagtigt, som brugerne har ventet på.

I modsætning til Google Docs (eller Microsoft selv med sine Office Web Apps) forsøger Quip ikke at genskabe Microsofts desktop desktop-programmer i browseren. I stedet fokuserer det på dokumenter og endnu mere på de mennesker, du arbejder med og kommunikerer med. Dette er virkelig progressivt - om end desværre den virkelige virkelighed i de fleste kontorer og virksomheder mindst et skridt for langt foran …

Jeg elsker at @Quip @btaylor @kevgibbs bestræber sig på at revolutionere produktiviteten på en kommunecentrisk måde @qhardy http://t.co/mNDkl1VMKk

- Ray Ozzie (@rozzie) 9. oktober 2014