Anonim

Chipproducent AMD har en overraskende bossændring. Lisa Su, der tidligere var ansvarlig for den operationelle forretning, vil påtage sig det øverste job med øjeblikkelig virkning. Hendes forgænger Rory Read forbliver om bord som konsulent indtil udgangen af ​​året, meddelte AMD onsdag efter det amerikanske marked tæt. 44-årige Su er en halvlederekspert, der blandt andet har arbejdet hos IBM og Motorola. Hun har været hos AMD siden 2012.

Den 52-årige Read havde stabiliseret AMD's forretning i lidt over tre år med spareforanstaltninger såsom nedbrydning. Imidlertid var den meget mindre konkurrent ikke i stand til at få markedsandel fra branchens førende Intel i de senere år. Ifølge markedsundersøgere kontrollerer Intel stadig omkring 80 procent af forretningen med chips til personlige computere og servere. AMD har for nylig været afhængig af serverprocessorer med teknologi udviklet af den britiske udvikler ARM, som dominerer inden for smartphones og tablets.

spoods.de

Ændringen er blevet annonceret så hurtigt, at Su's nye kontrakt og Read-Outs-aftale endnu ikke er blevet forhandlet, ifølge en AMD-meddelelse til Securities and Exchange Commission. Om en uge ønsker AMD at fremlægge aktuelle kvartalsvise tal. Su's erfaring i halvlederindustrien gør hende til den rigtige chef for det aktuelle øjeblik, forklarede AMD beslutningen. Ændringen af ​​chef var planlagt sammen med Read. (Dpa / tc)