Anonim

Amazon er ikke repræsenteret på Frankfurt Book Fair. Men selv uden sin egen tilstedeværelse sætter den amerikanske online-gruppe tempoet. Til verdens største bogshow Amazon, som ønsker at være forhandler og på samme udgiver, som annonceret hans e-bogsrate. For Kindle Unlimited-tjenesten skal brugerne have adgang til et udvalg af digitale bøger mod et månedligt gebyr på $ 9, 99.

Men der er hidtil kun et par tyske udgivere, der deltager i Amazon - og derefter med ældre titler ("backlist"). For eksempel Bastei Lübbe, en af ​​de tyske pionerer inden for e-bogbranchen. Tysklands forlag tøver med at henvende sig til det nye felt. Indtil videre ved ingen, om du virkelig kan tjene noget, når du abonnerer på digitale bøger. Under alle omstændigheder er der allerede andre virksomheder udover Amazon som Skoobe, der har flere titler i programmet. "Bogbranchen vil kun være i stand til at overleve med faste priser, " siger en senior forlagschef.

Amazon kan på sin side forbinde sit faste sats med det rasende i flere måneder i den amerikanske konflikt om rabatter for e-bøger. I hårde forhandlinger har Amazon forsøgt at presse 50 procent på e-bogudgivere - lige så meget som de trykte bøger. Dette har ført til geriljakrigen med det amerikanske udgiver Hachette og med Bonnier (Ullstein, Carlsen) i Tyskland, hvis trykte bøger delvist blev opført på Amazon. For digitale bøger er 30 procent, uofficielt men 35 til 40 procent, som industrieksperter siger.

spoods.de

Under indtryk af protesterne fra udgivere og mere end 1000 forfattere ser Amazon sig klar til at give efter, ifølge insiderne. Blandt de tyske forlag ønsker ingen i Frankfurt at tale officielt om forholdet til den vigtige "handelspartner" Amazon, hverken brancheleder Random House (Bertelsmann) eller andre førende forlag.

Bastei Lübbe, en af ​​de største forlag i landet, har aftalt med Amazon inden bogmessen. "Vi vil vokse digitalt, især i udlandet, " sagde Thomas Schierack, administrerende direktør for det børsnoterede forlag, på Frankfurt Book Fair onsdag og sagde, at samarbejde med verdens største distributør af e-bøger skal opnås.

Som alle sælgere drager Amazon fordel af bogfastsættelse i Tyskland, hvilket også gælder for digitale bøger. Samtidig er dette Amazons største problem, fordi vækst ikke kan opnås gennem priskrig. Ifølge skøn er online-gigantens markedsandel for e-bøger i Tyskland kun ca. 40 procent. I USA har Amazon 60 procent takket være heftige rabatter og så meget som 90 procent i Storbritannien.

Derudover er e-boglæseren Tolino (Thalia, Weltbild, Hugendubel) blevet oprettet i Tyskland som et alternativ til Kindle, der distribueres af store boghandelskæder og Deutsche Telekom. Disse annonceredes onsdag på bogmessen i fremtiden for at samarbejde med boggrossisten Libri (PDF-link). Om Libri kan endnu mindre boghandlere komme til Tolino-båden.

Derudover forsøger brancheorganisationens paraplyorganisation at styrke sortimentets rådgivende færdigheder. En online datapool for de tilgængelige bøger er planlagt. "Forhandleren skal endda give titler, som han ikke har i butikken, give gode råd, " siger Ronald Schild fra Börsenverein des Deutschen Buchhandels. I kundevurderinger skal Amazon også graves ved hjælp af en database, hvor læsere af alle boghandlere deltager, vandet.

I mellemtiden skubber Amazon sin selvbetjeningsudgiver Kindle Direct Publishing. Der kan forfattere udgive deres e-bøger på Kindle-platformen - og få det ufattelige i en konventionel forlagsandel på 70 procent af omsætningen. Samtidig er de nødt til at tage sig af alt fra korrektion til reklame. Ifølge Amazon tegner direkte bøger sig for omkring halvdelen af ​​de Kindle-bøger, der læses i Tyskland. (Dpa / tc)