Anonim

I det ene skulle den nuværende kernevirksomhed med sikkerhedssoftware komme, den anden skulle tilbyde datalagringstjenester, rapporterede det finansielle nyhedsbureau Bloomberg onsdag. Planerne er allerede godt fremskredne, men det kan tage et par uger før en officiel meddelelse. Med splittelsen ville Symantec effektivt vende køb af Veritas på 10, 2 mia. Dollars i 2005.

I de senere dage havde handelsplatformen Ebay og computergiganten Hewlett-Packard annonceret planer om opdeling. Ebay løsner betalingstjenesten PayPal i 2015. Hos HP mødes pc'er og printere som et selvstændigt firma, mens den anden del samler forretningen med virksomheder.

spoods.de

Virksomhederne siger, at de mindre virksomheder er mere fokuseret på deres kernevirksomhed, så de kan konkurrere bedre med rivaler. Aktionærer argumenterer ofte for sådanne splittelser, fordi de spekulerer i, at to selskaber på aktiemarkedet vil være meget mere værd end en.

Symantec blev for nylig ramt af svagheden på det pc-marked, som mange af dets softwareprodukter retter sig mod. Virksomheden blev kendt i 90'erne, blandt andet med programmet Norton Antivirus, som ikke længere vil være unikt i fremtiden. (Dpa / tc)