Anonim

På Ceatec elektronik-messen præsenterede japanske virksomheder deres modparter til de kontroversielle Google Glass-databriller. Toshiba og Epson præsenterede deres modeller, som teknisk set er adskilt fra Google-konceptet. Mens Google Glass hovedsageligt består af en lille skærm på den øverste kant af brillerne, er japanerne afhængige af glas med fulde glas, der optager hele brugerens synsfelt.

"Toshiba Glass" er primært beregnet til at appellere til erhvervskunder. Så man kan forestille sig en god anvendelse på hospitalet, på byggepladser eller hos politiet, sagde en talsmand for virksomheden onsdag nyhedsagenturet dpa i Chiba. Toshiba-brillerne er stadig en prototype. For eksempel modtager brillerne strøm og data via et USB-kabel, der er tilsluttet en smartphone eller tabletcomputer.

I modsætning hertil tilbyder Epson allerede en efterfølgermodel til sine første databriller med sin Moverio BT-200. Her er også professionelle applikationer i forgrunden. Epson-briller bruges blandt andet på Universitetshospitalet Zürich. Patienter får deres egne vejrtrækninger i computertomografen over databrillerne for at minimere forstyrrende påvirkninger af luftvejene.

Google designet oprindeligt sine Glass Data Glasses til et bredt publikum. Efter protester fra fortalere for privatlivets fred og negative offentlige reaktioner havde virksomheden for nylig fremhævet mulige forretningsapplikationer med Google Glass, såsom at hjælpe flymekanikere med deres arbejde.

I Ceatec i Chiba, øst for Tokyo, meddelte Toshiba yderligere, at han havde til hensigt at gå ind i den humanoide robotvirksomhed. Gruppen præsenterede prototypen på en humanoid, der ikke kun ser ud og taler som et menneske, men som bevæger sine hænder og arme og behersker et japansk tegnsprog. På tidspunktet for OL i Tokyo 2020 planlægger Toshiba at bringe humanoiden i produktion som en "intelligent social robot".

Roboten i form af en ung kvinde ("Ms. Aiko Chihara") skal blandt andet bruges til at passe besøgende på de olympiske lege. Senere vil det også være muligt at arbejde med ældrepleje og pleje. Prototypen, der blev præsenteret på Ceatec, kunne endnu ikke kommunikere ordentligt, men i stedet rullede en demoløbe af ansigt og håndbevægelser ud og talte forproducerede tekster.

Japans premierminister Shinzo Abe havde kæmpet for "realisering af en robotrevolution" for en måned siden. Målet med den nye vækststrategi er at fordoble markedet for industrirobotter til 1, 2 billioner yen (9 milliarder euro) inden 2020. Markedet for serviceroboter forventes at vokse 20 gange til 1, 2 billioner yen i samme periode. På denne måde bør robotter blive en vigtig drivkraft for genoplivning af landets økonomi. (Dpa / tc)