Anonim

Kortmeddelelsestjenesten Twitter klager over den amerikanske regering for at kæmpe for en ret til mere gennemsigtighed med myndighedsundersøgelser. Virksomheden fra San Francisco ønsker at offentliggøre mere nøjagtige tal på anmodninger om adgang til brugerdata relateret til national sikkerhed. I øjeblikket kan oplysningerne kun gives i ret store marginer, selvom der ikke var sådanne anmodninger. Twitter sagsøgte nu det føderale politi FBI og justitsministeriet for at vælte denne regel.

Den nuværende tvang til store marginer er en krænkelse af den første ændring af den amerikanske forfatning, hvor ytrings- og pressefriheden er nedskrevet, hævdede Twitter i klagen, der blev offentliggjort på tirsdag (PDF-link) Man kan ikke svare på brugerens bekymringer. Alle forsøg på at finde en løsning uden retssag har været frugtløse.

spoods.de

Flytningen intensiverer kontroversen mellem den amerikanske internetindustri og den amerikanske regering efter afsløringer om overvågningen af ​​oversvømmelse fra NSA og andre efterretningsbureauer. Apple og Google lovede for nylig at udtrække oplysninger om smartphones ved kryptering fra myndighedernes adgang. FBI har allerede gjort det klart, at det ser et problem i det. Microsoft kæmper for en retsafgørelse om at give amerikanske myndigheder direkte adgang til brugerdata i Europa. Gruppen var fast besluttet på at bekæmpe sagen fra New York til Højesteret om nødvendigt.

Internetvirksomheder blev oprindeligt forbudt til endda at bekræfte eksistensen af ​​regeringsrelaterede anmodninger om national sikkerhed, langt mindre med at nævne tal. Dagens regulering med margener i trin på 250 eller 1000 er allerede et kompromis. Han kom til Microsoft, Google, Yahoo, Facebook og karriereretværket LinkedIn mod den hemmelige domstol, som FISA sagsøgte, som tillader efterretningsaktiviteter i USA. Twitter forelagde en gennemsigtighedsrapport til myndighederne tidligere på året med mere nøjagtige tal til godkendelse, men de ønsker ikke at acceptere den.

For internetvirksomhederne handler det også om at genvinde brugernes tillid, som blev ødelagt af afsløringerne fra informanten Edward Snowden. Dokumenterne, han offentliggjorde, afslørte blandt andet Prism-programmet, hvorigennem NSA og andre myndigheder har adgang til data fra virksomheden. Virksomhederne hævdede gentagne gange, at dette kun ville ske ved retsafgørelse, og de ville ikke have givet nogen direkte adgang til deres servere. (Dpa / tc)