Anonim

Europa-Kommissionen undersøger mistanken om ulovlige skattemæssige fordele for onlineforhandleren Amazon i Luxembourg. Europas øverste dommer for konkurrence gennemgår Amazons selskabsskat betalt der i det sidste årti, sagde agenturet tirsdag i Bruxelles. Skulle det komme til den konklusion, at Luxembourg tildelte Amazon urimelige skattemæssige fordele, kunne virksomheden pådrage sig store tilbagebetalinger. Sådanne skjulte subsidier er forbudt i henhold til europæisk lovgivning.

"Vi er i rimelig tvivl, " sagde EU's konkurrencekommissær Joaquín Almunia. Dette vedrører først og fremmest en aftale fra 2003, der begrænser skattemyndighedernes adgang til Amazon. Skatregningen oversteg ikke en procent af koncernens indtægter i Europa, ifølge en rapport fra Financial Times. ”Det drejer sig om en ti-årig skatteaftale, som ville være uretfærdig for konkurrencen, ” sagde EU-kommissæren uden at give et specifikt tal eller nummer.

spoods.de

Amazon har sit europæiske hovedkvarter i Luxembourg og tegner sig for det meste af sit overskud i Europa. Ifølge EU-Kommissionen har Luxembourg givet Amazon mulighed for at udsætte overskud inden for sine virksomhedsstrukturer for at reducere skatteregningen. Almunia sagde: "Størstedelen af ​​Amazons europæiske overskud bookes således i Luxembourg, men beskattes ikke der." Det var kun rimeligt, at datterselskaber af multinationale selskaber betalte skatter "og ikke fik nogen præferencebehandling".

I flere måneder har EU-Kommissionen ageret mod skatteaftaler fra virksomheder. Siden juli har Bruxelles overvejet lignende fordele for Apple i Irland og Starbucks i Holland. Luxembourg er også i fokus på grund af en mulig skattemæssig fordel for det finansielle datterselskab af Fiat auto-gruppen, Fiat Finance and Trade.

Almunia understregede, at handlingen generelt ikke var rettet mod Luxembourg, men fokuserede på denne ene specielle sag. Den luxemburgiske regering afviste påstandene. I en erklæring skrev det luxembourgske finansministerium: "Luxembourg er overbevist om, at EU-Kommissionens undersøgelse vil vise, at Amazon ikke har fået tildelt særlig skattemæssig behandling eller fordele." (Dpa / tc)