Anonim

"Hver dag kommer nye filformater ud, " sagde NASA-softwareekspert Chris Mattmann tirsdag i Karlsruhe for at starte en konference om "Big Data" inden for videnskab. På Internettet er mere end 18.000 forskellige filformater almindelige. "Vi har brug for smartere teknologier for at give mening om denne række filformater, " sagde Mattmann fra NASAs Jet Propulsion Laboratory (JPL) i Pasadena, Californien.

De fleste af dataene er i øjeblikket inden for rumforskning, inden for klima- og energiforskning og inden for medicin. Dette giver forskerne den udfordring at fornuftigt håndtere disse stadigt voksende bjerge af data. Det i øjeblikket under udvikling kvadratkilometer store radioteleskop vil generere 700 terabyte data pr. Sekund, sagde Mattmann. Til deres analyse kræves et helt nyt Big Data-koncept, der spænder fra hardware til realtidsanalyse til effektive lagringssystemer. Softwaren til dette skal være frit tilgængelig for alle forskere i henhold til open source-princippet.

Arrangøren af ​​konferencen ved Karlsruhe Institute of Technology (KIT) er LSDMA-projektet (Large-Scale Data Management and Analysis) af Helmholtz Association. I dette projekt sigter universiteterne i Hamborg, Ulm, Heidelberg, Berlin, Dresden og Frankfurt sammen med KIT og tre andre forskningscentre i Helmholtz Association at forbedre håndteringen af ​​store mængder data inden for videnskab. (Dpa / tc)

spoods.de