Anonim

Det kaldes mbed OS og er delvis baseret på forberedende arbejde fra mbed community, som ARM har administreret siden 2009. Den britiske industritjeneste "The Register" blev tilsyneladende orienteret i forkant af meddelelsen på ARM's egen udstilling TechCon. Strategisk sigter mbed OS at tilvejebringe et abstraktionslag på tværs af alle slags ARM-baserede system-on-chip (SoC), så applikationer på højt niveau kan "tale" med sensorer og andre enheder, uanset om deres chips nu er fra Atmel, Marvell, St, Freescale, NXP eller andre.

For at gøre dette består mbed OS af to komponenter: mbed OS-kernen kører på SoC i små netværksenheder. Det giver de nødvendige drivere, reagerer på hvad der sker omkring hardware og taler med omverdenen. Udviklere kan også skrive kode, der sidder direkte oven på denne kerne; denne kode styrer derefter driften af ​​enheden. I den øverste halvdel af stakken er der også mbed Device Server, som er designet til meget større computere med x86 eller ARM-processorer. Det kombinerer applikationer på højt niveau, såsom en webside-back-end med de individuelle enheder, og danner til en vis grad ”sværm-intelligensen” for alle de små enheder, der individuelt er ret uintelligente.

Mellem dem dirigerer internetforbundne gateways, såsom smartphones, tablets eller små bokse på hylden information via trådløse teknologier som Wi-Fi eller Bluetooth. Hvor det er muligt, bør åbne standarder bruges. Mbed OS er endnu ikke fuldt tilgængeligt; men det er bestemt en spændende udvikling, der skal huskes.

spoods.de