Anonim

Dette skulle gøre det muligt for supercomputere at blive interaktivt i fremtiden. De tre konsortier havde med succes afgivet bud tidligere på året som en del af en såkaldt præ-kommerciel indkøb (PCP), som rapporteret af FZ Jülich. Cray, Dell sammen med Partec Cluster Competence Center og Extoll og IBM Research sammen med Nvidia skulle præsentere et løsningskoncept inden januar 2015.

Eksperter fra Jülich Supercomputing Center (JSC) koordinerer udviklingen af ​​HPC-platformen i dette store europæiske projekt med mere end 100 forskningsinstitutioner fra mere end 20 lande. På et tidspunkt er det meningen, at en supercomputer i Jülich skal simulere hele den menneskelige hjerne på niveauet for individuelle nerveceller. I løbet af de næste par år skal dette system gradvist udvides til computerkapacitet i exascale-området (det ville være omkring hundrede til tusind gange mere magtfuldt end nuværende high-end computere i petascale-området).

Ud over en enorm computer- og lagerkapacitet skal Supercomputer til Human Brain Project opfylde nogle særlige krav, der går ud over det typiske anvendelsesspektrum for supercomputere, det fortsætter. Omfattende og dataintensive hjernesimuleringer skal ikke kun beregnes i fremtiden, men også visualiseres og interaktivt kontrolleres af eksperimenter. Dette har en effekt på designet af hele systemet: Målet er at skabe en supercomputer, der kan bruges af hjerneforskere som et videnskabeligt instrument; Videnskabsmænd kunne derefter udføre "i silico" -eksperimenter på den menneskelige hjerne i et virtuelt miljø, som ville være umulig i virkeligheden.

spoods.de