Anonim

I tvisten om den tilhørende ophavsret til presseudgivere i Tyskland vil Google præsentere medieindhold langt mindre omfattende i fremtiden. Online-artikler af udgivere repræsenteret af VG Media vises kun og linkes til Google Nyheder og Googles generelle søgning den 9. oktober. Dette meddelte chef for Google Tyskland, Philipp Justus, onsdag i en blogindlæg.

"Webstederne er ikke hentet fra indekset, men findes fortsat på Google, " sagde Justus nyhedsbureau dpa. "Det fjerner tekst revner og en mulig miniature."

spoods.de

Der er berørt 170 udgiverwebsteder i Tyskland, herunder tilbud fra Axel Springer, Burda, Funke, Madsack og M. DuMont Schauberg. Der er desuden 20 websteder med tv-kanaler og 59 tilbud fra radiostationer på listen over indsamlingssamfundet VG Media, som har overført deres rettigheder i henhold til LSR-loven og fortsætter mod Google. Andre forlagsportaler som spiegel.de, faz.net, sueddeutsche.de, handelsblatt.com og zeit.de, som ikke har tildelt deres rettigheder fra LSR til VG Media, vil fortsat blive brugt som sædvanligt med tekstuddrag og miniaturebilleder ("Miniaturer") på Google-siderne.

Med ændringen reagerer Google på den juridiske usikkerhed, der udviklede sig efter vedtagelsen af ​​LSR såvel som på klagen fra VG Media, forklarede Justus. "Vi mener, at vores tilbud ikke er i strid med LSR, men nogle udgivere ser det anderledes." For at minimere juridiske risici forkortes Google nu indholdet til overskriften og linket til den originale artikel.

LSR giver udgivere mulighed for at opkræve et licensgebyr fra andre virksomheder til at bruge deres indhold på Internettet. Det handler hovedsageligt om søgemaskiner og automatiserede nyhedssamlinger, der bruger udgivertekster. Individuelle ord kan dog stadig bruges uden royalty. Blandt dem er der ifølge kommentarer til LSR også en sammenhængende overskrift.

Justus understregede, at Google havde ønsket at kunne fortsætte med at levere tekst tårer og miniaturer fra alle udgivere til internetbrugere og avislæsere. Efter en retssag fra VG Media mod Google antages det, at den "gebyrfri præsentation" af uddragene ikke var ønsket. På den anden side sagde Bundeskartellamt klart, at Google ikke kunne kræves at købe LSR-indhold.

I modsætning til mindre søgemaskiner har Google imidlertid bevidst besluttet ikke at fjerne indholdet af de berørte udgivere fra indekset eller at straffe dem. "Vi vil ikke ændre vores algoritme." (Dpa / tc)