Anonim

Microsoft har set et første kig på den næste version af sit operativsystem Windows. Det kaldes Windows 10, meddelte den ansvarlige manager Terry Myerson tirsdag. Version nr. 9 Microsoft forlader så let. Windows 10 vil være en samlet platform for alle typer enheder fra pc'er og smartphones til netværksbaseret hverdagsteknologi i "tingenes internet". Microsoft lover pc-brugerne en velkendt operation i stedet for meget genindlæring.

Softwaregiganten satte et klart fokus på virksomheder som nøglekunder på showet i San Francisco. Windows 10 er planlagt til frigivelse i 2015. For priser kommenterede Microsoft ikke. Gennem "Windows Insider-programmet" test brugerne til at være involveret i udviklingen af ​​softwaren.

Den forrige version Windows 8 Microsoft introducerede for ca. to år siden. Reaktionerne var blandede: Mange pc-brugere var utilfredse med, at handlingen var stærkt rettet til berøringsfølsomme skærme. I senere opdateringer bragte Microsoft nogle elementer fra den sædvanlige operation tilbage med mus og tastatur.

I Windows 10 blev den klassiske startmenu demonstreret med det samme. Derudover skal det være lettere at skifte mellem klassisk og berøringsbetjening. Arbejdet i flere applikationer på samme tid letter. Selv brugere af det ældre Windows 7-operativsystem skal være i stand til at navigere uden særlig indsats, understregede Microsoft-manager Joe Belfiore.

"Det er tid til en ny Windows, " annoncerede Myerson. Windows er stadig det dominerende operativsystem i pc-verdenen. Markedet for bærbare computere og desktops er imidlertid steget med ti procent sidste år.

Nu er der en let gendannelse, selv efter at Microsoft stoppede med at støtte det gamle Windows XP-operativsystem. Forbrugere og virksomheder foretrækker stadig smartphones og tablets. I denne forretning har de mobile Windows-varianter indtil videre kun meget små markedsandele.

Med Windows 10 ønsker Microsoft at score med en ensartet platform til alle typer enheder - fra smartphones til tabletcomputere til klassiske pc'er. Udseende og betjening skal justeres for den respektive enhed, men under hætten skal et og det samme system fungere. Dette skal blandt andet lette samspillet mellem forskellige enheder og udviklingen af ​​programmer. Så en fælles App Store er at levere applikationer til hele produktfamilien.

 1. Windows 10-teknologieksempel
  Executive Vice President Terry Myerson og Corporate Vice President Joe Belfiore fra Microsofts operativsystemgruppe introducerer Windows 10.
 2. Windows 10-teknologieksempel
  Windows 10 skal køre på tværs af alle enhedsklasser.
 3. Windows 10-teknologieksempel
  Den klassiske startmenu vender tilbage med Windows 10. Der er nogle udvidelser til at tilpasse menuen.
 4. Windows 10-teknologieksempel
  Apps kan betjenes i Windows 10 i vinduet tilstand; som sædvanligt fra "normale" Windows-programmer.
 5. Windows 10-teknologieksempel
  Flere desktops skal give mulighed for mere orden. For eksempel er det lettere at adskille private og forretningsapplikationer.
 6. Windows 10-teknologieksempel
  Apps, programmer og mapper kan fastgøres i startmenuen. Apps med såkaldte "live fliser" viser opdateret indhold.
 7. Windows 10-teknologieksempel
  Med den nye Snap-funktion kan op til fire apps arrangeres på skærmen på samme tid i fremtiden.
 8. Windows 10-teknologieksempel
  Den nye "Task-View-knap" i proceslinjen tillader med et enkelt klik at få en oversigt over alle kørende programmer og apps.

Før præsentationen havde der været megen spekulation om, hvorvidt Microsoft muligvis tilbyder det nye Windows til mindst nogle brugergrupper gratis, som Apple og Google gør med deres operativsystemer. Man sagde imidlertid, at forretningsmodellen ville blive drøftet senere.

Hvorfor Microsoft præcist bestod af version 9 forblev uklar. Det ville ikke have været det rigtige navn, forklarede Myerson. For det universelle program passede "Windows One" bedre, men nummeret på den første version var allerede taget. (Dpa / tc)

Sikkerhedsanm .: # Windows10 teknisk eksempelvisning er bare en tidlig version for at få feedback fra virksomheder og entusiaster

- Boris SchneiderJohne (@BorisSchnohne) 1. oktober 2014