Anonim

Den kinesiske gruppe understregede på sin interne udstilling Cloud Congress 2014 i Shanghai i sidste uge foran omkring 10.000 kinesiske besøgende. Huawei præsenterede blandt andet nyheder og yderligere udviklinger fra sin portefølje af løsninger til private skyer. I fremtiden under mærkenavnet "Fusion Server" vil Huawei primært markedsføre mellemstore og avancerede servere (op til 64 kanaler) ved hjælp af Intels standardteknologi ved at udnytte sin ekspertise inden for konstruktion af NEBS-kompatible systemer til telekommunikationsindustrien.

"Industristandard" -serverne, som vides at ikke nødvendigvis opnå frodige margener, er for Huawei (i modsætning til for eksempel IBM) meget strategisk - som en døråbner, nemlig til nye kunder først med kvaliteten af ​​produkterne og flankerende support at overbevise dem og senere at tilbyde dem yderligere løsninger såsom opbevaring samt infrastruktur og management software. Da Intel blev spurgt, hvad der gør Huawei speciel som partner, en orientering for europæiske journalister på Cloud Congress, sagde en Intel-manager kortfattet: "Hastigheden" (hvormed Huawei bringer sin udvikling ud på gaderne).

spoods.de

Det skyldes, at Huawei primært er et ingeniørfirma. Virksomheden blev grundlagt i 1988 af præsident Ren Zhengfei, stadig præsident for Kinas første specielle økonomiske zone i Shenzhen, og beskæftiger i øjeblikket ca. 140.000 mennesker; disse er involveret i det unoterede selskab. Næsten halvdelen af ​​dem arbejder inden for forskning og udvikling, hvor Huawei brugte omkring 5 milliarder dollars i 2013. Det tyske datterselskab Huawei Technologies Deutschland GmbH har base i Eschborn og har kontorer i Berlin, München, Bonn, Köln, Nürnberg, Darmstadt, Langenhagen, Dresden og Bamberg. I begyndelsen af ​​2008 blev det europæiske hovedkvarter flyttet fra London til Düsseldorf. I det yderligere datterselskab Huawei Technologies Services GmbH sammenfattes de tidligere vedligeholdelses- og servicemedarbejdere hos O2.

Enterprise-divisionen af ​​Huawei (nu den tredje grundlæggende ved siden af ​​transportører og enheder) blev først grundlagt i 2011 og bidrager med et relativt lille bidrag til det samlede salg af koncernen. Huawei er blandt andet afhængig af flere partnerskaber i den globale kanal for dens yderligere vækst. Især i USA fremstilles virksomheden dog gentagne gange som en sikkerhedsrisiko og bragt tæt på statlig spionage. Sådanne beskyldninger er aldrig blevet bekræftet - men siden varsleren Edward Snowden bestemt har vidst, at derimod den amerikanske militær efterretning NSA Huawei har spioneret.

Ikke et simpelt udgangspunkt for "global markedsledelse inden for ikt-sektoren", som Eric Xu, en af ​​tre roterende Huawei-administrerende direktører, helhjertet rådede i sin hovedtaler. William Xu, Chief Strategy and Marketing Officer, finder det også muligt uden for De Forenede Stater: "Globalt er der mange markeder, der er større end USA". For Enterprise Business Group er Huawei forpligtet til standarder, interoperabilitet og åbenhed - det selvudviklede cloud-operativsystem "Fusionsphere" er for eksempel baseret på OpenStack.

Blandt de nyheder, som selskabet annoncerede på Cloud Congress 2014, er en løsning til aktiv-aktiv operation til katastrofegendannelse af geografisk adskilte datacentre. Under udvikling har Huawei arbejdet tæt sammen med Oracle for at minimere forsinkelser for infrastruktur og applikationssoftware.

Udstillingen, der ledsagede HCC i 2014, omfattede WLAN-løsninger med høj densitet, som sponsor Huawei har udstyret eller endda udstyret stadionerne i Ruhrpott-klubberne Borussia Dortmund og Schalke 04, samt specielle servere til SAP'er HANA-hukommelsesdatabase eller den softwaredefinerede netværkskontakt (SDN) switch "S12700" tildelte for nylig Interop Best of Show Award.

På Cloud Congress præsenterede Huawei også sit første "Global Connectivity Index". Undersøgelsen undersøger den nuværende og forventede bredbåndstilgængelighed i 25 lande baseret på 16 faktorer. Vinderen er overraskende Tyskland - primært godt, fordi vi i dette land skal betale relativt lidt for hurtigt internet sammenlignet med andre lande. Under alle omstændigheder gør et hurtigt blik på den digitale dagsorden og den føderale regerings bredbåndsatlas klart, at den tidligere metode til Huawei GCI ikke nødvendigvis skaber en realistisk rangordning. (Mb)

Huawei har taget omkostningerne ved Thomas Clloers tur til Shanghai og Shenzhen.