Anonim

Teknologikoncernen Bosch erhverver de resterende aktier i den fælles husholdningsapparatsgruppe BSH fra Siemens. Bosch betaler tre milliarder euro for 50 procent af aktierne i Siemens. BSH passer godt til sin strategiske orientering til Bosch Group, sagde Bosch-chef Volkmar Denner mandag det trin, der var blevet spekuleret i i flere måneder.

Gruppen, som også er en af ​​de største billeverandører i hele verden, ønsker at koncentrere sig mere og mere om det såkaldte "Internet of Things". Dette er husholdningsapparater såsom vaskemaskiner eller køleskabe, som teknisk er i stand til at kommunikere med Internettet og styre det med smartphones.

I henhold til data fra markedsundersøgelsen Strategi Analytics blev omkring 23 mia. EUR overalt i verden allerede handlet med tilsluttede enheder og relaterede tjenester sidste år. I 2017 forventes dette marked at fordobles til mere end 50 milliarder euro.

spoods.de
 1. digitalStrom Smart Home
  IP-baserede og smartphone-app-styrede systemer baner vejen for nye applikationer og spillere.
 2. Beacon testkørsel
  … mobil markedsføring,
 3. Paypal Beacon
  For tiden er fabrikantens interesse i (i) beacons endnu mere markant inden for mobilbetaling …
 4. Qualcomm gimbal
  … og mobil shopping.
 5. (i) Beacon fra Estimote
  Bluetooth Low Energy Transmitter moduler tilbydes af producenter som Estimote.
 6. digitalstream og iBeacon
  Fra kontekstuel bygningskontrol med iBeacon betyder digitalSTROM, at afhængig af afstanden fra transmissionssignalet kan forskellige handlinger defineres, tændes og tændes for eksempel.
 7. Intel Puma 6 platform
  Intel afslørede den nye Puma 6-platform på CeBIT 2014 …
 8. Hitron Box baseret på Puma 6
  … og demonstrerer, hvordan forskellige smarte hjem-applikationer, hjemmesikkerhed, energieffektivitet og underholdning kan betjenes samtidigt med de tilsvarende multi-service gateways.
 9. Mere komfort gennem RWE SmartHome
  Med RWE SmartHome er energigiganten RWE bestemt en af ​​de førende udbydere ikke kun i Tyskland, men også i Europa.
 10. Hjemmekontrol via NFC-tag
  Selv med NFC er det muligt at udløse visse kommandoer eller udveksle data.
 11. Samsung Smart Home
  Med sin egen platform ønsker Samsung at lægge alle sine produkter under taget af Smart Home: tv, køleskabe, vaskemaskiner, pc-systemer, tablets og smartphones.
 12. reden
  Nest-termometer-designet afslører signaturen fra den tidligere Apple-designer og medstifter Tony Fadell.
 13. reden
  Kort efter Google's erhvervelse af Nest Labs i januar 2014, måtte Protect kaldte røgdetektorer midlertidigt trækkes tilbage på grund af defekt software fra markedet.
 14. reden
  Termostaterne er oprindeligt begrænset til Nordamerika og Storbritannien.
 15. digitalStrom: Huset og skyen
  digitalStrom forbinder det tilsluttede hjem med skyen …
 16. digitalStrom: Netværkshuset
  … men er afhængig af kabelføring i huset.
 17. digitale strømterminaler
  Det, der ligner lysterminaler, er faktisk mikrocomputere fra digitalSTROM til den relativt billige opsætning og omorientering af smart home.
 18. Tobit dukkehus GPS
  Tobit taler på Apples iBeacon om "Dollhouse GPS" og er blevet annonceret på CeBIT 2014, indgangen til den egen chayns-app.

Med omkring 50.000 ansatte opnåede Bosch Siemens Hausgeräte et årligt salg på ca. 10, 5 mia. EUR i 2013 og satte sig for nylig målet om at fordoble sine indtægter i 2025 - også uden for Europa. Middelklassen som en potentiel købergruppe vil fortsætte med at vokse i mange lande, sagde direktør for BSH, Uwe Raschke.

Bosch ønsker at udstyre sine husholdningsapparater med sensorer og elektronik for at få kunder i de industrialiserede lande, et felt, hvor gruppen er ekspert som billeverandør. Så gruppen på International Consumer Electronics Fair (IFA) havde for nylig præsenteret en ovn, der er udstyret med en køretøjsafledt sonde, der måler fugtigheden og således bestemmer den nødvendige bagetid for fødevaren. Bosch arbejder også på en app, der kan bruges til at styre enheder fra forskellige producenter.

Området vil bidrage med cirka en fjerdedel af det samlede salg på sidste 46 milliarder euro, sagde Denner. Inkluderet den nylige komplette overtagelse af ZF Lenksysteme vil andelen af ​​bilteknologi falde til under 60 procent. Boschs erklærede mål er at blive mindre afhængig af cyklisk bilvirksomhed og halvere andelen af ​​motorkøretøjsforretningen på lang sigt.

Opkøbet finansieres med eksisterende midler, sagde Denner. Bosch har i øjeblikket en kontantsaldo på 14 milliarder euro. Inden transaktionen er afsluttet, uddeles 250 millioner euro til Siemens og Bosch som en tidlig udbetaling. Bosch kan fortsætte med at bruge navnet Siemens til sine husholdningsapparater. Den samlede overtagelse forventes afsluttet i første halvdel af 2015 efter godkendelse af antitrustmyndighederne. Senest beskæftigede Bosch omkring 281.000 mennesker (pr. 2013). (Dpa / mb)