Anonim

I sagen var forfaldet rigtigt, afgav domstolen. Under høringen "viste det sig imidlertid, at den oprindeligt formodede uopsættelighed skulle tilbagevises", sagde den præsiderende dommer Frowin Kurth. Der er således ingen grund til at afgøre tvisten ved en udtrykkelig beslutning.

Således er det californiske selskab nu i stand til at transportere passagerer til private chauffører via sin service UberPop i Tyskland. Den kooperative taxa Tyskland meddelte dog straks efter dommen at appellere. Den sidste instans under uopsættelig behandling er Higher Regional Court (OLG). Hvis taxaindustrien også svigter der, ville vejen stadig være tilfældet for en retssag, muligvis en langvarig.

Taxabranchen ser i Ubers forretningsmodel urimelig konkurrence: De hyrede private chauffører ville ikke have tilladelse i henhold til passagertransportloven og opfyldte ellers ikke de undertiden dyre betingelser i taxaindustrien. Uber Tyskland-chef Fabien Nestmann forsikrede efter Frankfurt-beslutningen: "Det handler ikke om at fortrænge den traditionelle taxabranche, det, vi ønsker, er mere valg for alle." (Dpa / sh)

spoods.de