Anonim

Apples administrerende direktør Tim Cook har lovet brugere at gemme så lidt information om dem som muligt. "Når vi designer en ny service, prøver vi ikke at indsamle data, " sagde Cook i et tv-interview. Apple tjener sine penge på at sælge enheder. "Vores forretning handler ikke om at have information om dig, det er ikke vores produkt, " sagde Cook til kunderne.

Det samme gælder kreditkortdataene med den nye betalingstjeneste Apple Pay: "Vi vil ikke have dem." Apple gemmer kun en bankkortkode til det system, hvorfra dens data ikke kan gendannes.

På samme tid placerede Cook i udsendelsen mandag samtale med tv-journalisten Charlie Rose en skud mod rivaler som Google uden at navngive dem. Brugere skal altid undre sig over, hvordan en virksomhed tjener penge. "Følg sporet af penge, og hvis de tjener pengene ved at indsamle bits af personlige oplysninger, tror jeg, du (brugerne) har ret til at være bekymrede."

Ingen NSA-bagdøre hos Apple

Cook gentog rygter om bagdøre til efterretningstjenester hos Apple er usande. "Vi ville aldrig lade det ske, de skulle komme os ud af bygningen i en kasse." Apple hørte ikke noget "skattekiste" med data for NSA og andre efterretningsbureauer. Således er de korte meddelelser krypteret i chattjenesten iMessage, og gruppen har ingen adgang til den. Selvom regeringen ville læse den, kunne Apple ikke udlevere det, sagde Cook.

Datasikkerhed hos Apple var for nylig i overskrifterne, da nøgenbilleder af berømtheder blev offentliggjort på Internettet. Gruppen erkendte, at mindst nogle af billederne var stjålet fra Apple-profiler. Angriberen havde dog kun benyttet adgangskodebeskyttelsen af ​​individuelle brugere eller spioneret på adgangskoder med phishing, men ikke Apple-systemerne revner, siger virksomheden. (Dpa / sh)