Anonim

Internetstart Uber har i de seneste uger leveret sine køretjenester til voksende virvel i Tyskland. Taxavirksomheden kæmper mod konkurrencen. Påbudet mod Uber opnået af Cooperative Taxi Germany genforhandles næste tirsdag ved Regionalretten Frankfurt / Main. Rettens afgørelse var faldet på grund af uopsættelighed uden selskabets høring. Hvorvidt der træffes en beslutning på tirsdag, gjenstår at se. I mellemtiden er politikken delt om, hvordan man reagerer på mulige ændringer i markedet.

Den kooperative taxa Tyskland havde for nylig opnået et påbud mod Uber. Siden da har virksomheden været forbudt at tilbyde UberPop private driver-tjenester via dets service, og en anmodning om suspension af ordren er blevet afvist. Pro overtrædelse truer derfor en bøde på op til 250 000 €. Uber meddelte, at det ikke ville overholde forbuddet. Kooperativet i Frankfurt fik også succes mod individuelle chauffører.

spoods.de

"Legitimt alternativ"

Uber driver en smartphone-app, der tilbyder forskellige køre- og chaufførtjenester, herunder private chauffører. Tjenesterne er et "legitimt alternativ og berigelse for det mobile samfund i Tyskland, " sagde virksomheden. About er aktiv i over 200 byer over hele verden.

 1. Anbefalede taxa-apps til iOS
  Du skal komme til lufthavnen eller togstationen så hurtigt som muligt? Med smartphone-apps booker du din taxa på få sekunder - uden at ringe op. Vi præsenterer dig de bedste taxa-apps til din iPhone. Naturligvis kører apps også på iPad.
 2. cab4me
  Den gratis taxa-app cab4me viser dig kontaktoplysningerne for alle lokale taxiselskaber. De velkendte taxaerier i dit område vises også. I nogle byer (Frankfurt, Hannover, Lübeck, Celle, Mannheim, Ludwigshafen, Göttingen, Lüneburg, Zürich, Winterthur) kan du også bestille en taxa fra appen til dit nuværende sted eller ringe til taxaselskabet direkte. Som passager kan du også bedømme dit ride eller læse andre passageranmeldelser for at finde det bedste taxaselskab. Ny er funktionen for at få hans rejseomkostninger beregnet online før turen.
  Pris: gratis
 3. MyTaxi
  Den gratis app myTaxi viser dig alle de deltagende taxaer i dit område, du kan straks bestille en taxa og følge rejsen via realtid på smartphonen. Derudover kan en billetpris beregnes på forhånd, du kan endda betale kontant og uden kort via app. Hvis du har brug for en taxa på et bestemt tidspunkt, har du muligheden for at booke en taxa. Aktuelt er appen tilgængelig i Berlin, Bremen, Bonn, Dortmund, Düsseldorf, Dresden, Frankfurt, Hamborg, Hannover, Köln, Leipzig, Mainz, München, Nürnberg, Osnabrück, Stuttgart, Lübeck og Sylt, samt i Wien, Graz, Zürich, Barcelona, Madrid, Warszawa, Washington DC og Arlington VA.
  Pris: gratis
 4. Stuttgart-taxa
  Stuttgart-taxaappen lokaliserer også din placering via GPS og viser taxier i området. Hvis du indtaster destinationsadressen, er en prisinformation også mulig. Også forudbestillinger er mulige såvel som indtastning af særlige anmodninger.
  Pris: gratis
 5. Taxi Berlin
  Taxi Berlin har mere end 5.500 registrerede taxaer i Berlin og over 42.000 taxier i hele Europa i mere end 60 byer. Via den automatiske positionsbestemmelse kan du hurtigt vælge den nærmeste taxa i umiddelbar nærhed og bestille eller reservere ved berøring. Ud over det forventede tidspunkt for ankomst af taxa vil der blive opkrævet en første billetpris på forhånd, og en meddelelse vil blive sendt til dig ved ankomst. Kontantfri betaling tilbydes også af denne app.
  Pris: gratis
 6. Taxi Bremen
  Bremen-taxi-appen tilbyder to muligheder for at bestille en af ​​mere end 470 registrerede køretøjer. Du kan enten se og navigere til det næste taxa stop, eller finde din placering via GPS og arrangere den næste gratis taxa i området. Du kan sende særlige anmodninger og en note til chaufføren såvel som det forventede ankomsttidspunkt.
  Pris: gratis
 7. Taxa Tyskland
  Taxi Tyskland tilbyder en mobil taxa-service til alle tyske byer og lokalsamfund med over 5.000 indbyggere. Efter at have fundet placeringen via GPS viser appen dig alle tilgængelige og besatte taxaer i nærheden eller det valgte kortafsnit. Bagefter har du muligheden for at booke en taxa til nu eller senere. Særlige forespørgsler som stationvogn, taxa med stor kapacitet, børnesæder eller kortbetaling kan også vælges ved reservationen. Viser den bestilte taxa på den måde, appen viser fremgangsmåden med estimeret ankomsttid. Taxi Deutschland viser desuden taxa stop i området med navigationsfunktion.
  Pris: gratis
 8. Taxi Frankfurt
  Taxi Frankfurt tilbyder ifølge appudbydere med mere end 1000 tilsluttede køretøjer det største taxicenter i hovedmetropolen. Appen viser gratis (grøn) og besatte (grå) taxaer i nærheden og bestemmer også din aktuelle placering via GPS eller rulle på kortet. Ud over at specificere særlige anmodninger, såsom taxa med stor kapacitet, børnesæde eller kortbetaling, overfører appen taxanummeret, når det bestilte køretøj er i dit område. Du kan når som helst ringe til taxakontoret fra appen via telefon.
  Pris: gratis
 9. Taxi 211 211 Hamborg
  Hansa-appen kan bruges ikke kun i Hamborg og Greater, men også til byerne Amsterdam, Antwerpen, Basel, Berlin, Bruxelles, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Geneva, Graz, København, Lausanne og mange flere. Denne app bestemmer også først din placering via GPS og giver dig derefter den nærmeste taxa. For booking kan du tilføje forskellige muligheder såsom kombitaxi, Hansa miljøtaxi eller bare sende en besked til chaufføren. Når taxien ankommer til dit sted, vil du modtage en push-besked. I en Hansa-taxa kan du også betale kontant uden kredit- eller betalingskort.
  Pris: gratis
 10. Taxi Köln
  Den gratis App Taxi Köln viser dig taxaer i byen Köln og i de omkringliggende samfund. Med GPS eller manuel input giver appen din aktuelle placering og kan booke eller reservere enhver taxa. Hvis der er en anden tur, kan du nemt annullere taxa i appen.
  Pris: gratis
 11. Taxa München
  Taxi-München har, som navnet antyder, specialiseret sig i München og Stor-München-området. Med appen kan du foretage forudbestillinger og bestille børnesæder eller køretøjer til flere personer. På et kort kan du kontrollere taxaer i nærheden, vise taxa-off placeringer med oplysninger om afstand og ringe direkte fra den nærmeste stand-up telefon.
  Pris: gratis
 12. Taxi.de
  Også med appen Taxi.de kan du bestille eller reservere en taxa med et tryk på en knap. Ud over billetregnemaskinen, automatisk anmeldelse, taxaradar og specielle anmodninger, kan du også specificere det nøjagtige antal krævede pladser. En førerprofil vises for den bestilte taxa.
  Pris: gratis
 13. taxi.eu
  Taxa-appen af ​​taxi.eu er i direkte konkurrence med myTaxi. Appen annoncerer over 52.000 taxier og 150.000 taxachauffører i mere end 100 europæiske byer. Det bestemmer også din placering via GPS og viser taxaer i nærheden, som du kan bestille. Det viser også, hvornår det kan være med dig, og bestemmer en første billetpris. Hvis taxien ankommer til det ønskede sted, vil hun informere dig om en push-besked. Du kan betale og bedømme taxituret efter anmodning.
  Pris: gratis

Tvistens kerne er, at de private chauffører, der er ansat af Uber, ikke har nogen godkendelse i henhold til passagertransportloven og ellers ikke opfyldte taxasektorens høje og til tider dyre krav. De priser, som Uber opkræver, er til dels meget lavere, hvilket taxabranchen betragter som forvrænget konkurrence. Uber hævder i mellemtiden at have "taget Frankfurt-domstolens (..) største bekymringer med i betragtning". Hvad var kritikken, kaldte opstart ikke.

Senest opfordrede forbundsøkonomiminister Sigmar Gabriel (SPD) til mere konkurrence i taxaindustrien i "Wirtschaftswoche". Den føderale transportminister Alexander Dobrindt (CSU) har derimod foretaget ændringer i loven om passagertransport. (Dpa / sh)