Anonim

Sådan fungerer det i dag: Det irske band U2 bringer et nyt album helt uventet ud - og alle taler ikke om musikken, men en kontroversiel aftale med Apple. For ligesom "Songs of Innocence" har intet album endnu nået lytterne. Apple donerede det ikke kun en halv milliard af sine kunder, men placerede det også uopsporet i deres mediebiblioteker, hvad enten de kan lide U2 eller ej.

Sandsynligvis betød Apple og U2 kun godt. For mange kunder efterlod det obligatoriske tilbagefald imidlertid en intetsigende konnotation. "En gave ved hoveddøren er en ting - en gave, du forlader i huset, når du får adgang til dig selv, er noget helt andet, " opsummerede den amerikanske teknologiblogg "Re / code" stemningen. Derfor vil Internettet gerne vide, hvor det kan returnere Apple til stede.

spoods.de

Et sådant direkte salg virker som en drøm for enhver musiker ved første øjekast: Du behøver ikke længere at woo lytterne, de vågner bare op om morgenen med albummet på deres enheder. Men rockveteranerne fra U2 skal nu også indse, at de uadskilleligt har knyttet deres seneste arbejde til handlingen og Apple. Bortset fra, at musikken er flyttet ind i baggrunden, kan de negative reaktioner muligvis også farve opfattelsen af ​​sangene?

"Songs of Innocence" lyder lidt som om bandet efter mere end 30 år i branchen har lagt en stor indsats i at glæde alle 500 millioner Apple-kunder. For gamle fans er der de typiske guitarriff, for yngre lyttere blev vævet af populære producenter elektroniske lyde - og alt sammen i en rig, blank lyd. Allerede den første sang "The Miracle (af Joey Ramone)", en hyldest til den afdøde hovedsanger i 2001 i Ramones, er umiskendelig U2. Den uslebne guitar fra Edge svæver over Bonos stemme. Kraftfuld, men også så det er godt for en Apple-reklame.

"Vi ønskede at lave et meget personligt album, " fortalte Bono til tidsskriftet Rolling Stone. Bandet arbejdede på de elleve sange i to år og kiggede dybt ind i deres egen fortid. Sangene handler om at vokse op i konfliktfyldt Irland, et bombeangreb i Dublin, og Bono handler om hans mors død. Men du kan ikke vente på den rå energi fra en sang som "Sunday Bloody Sunday" eller ballader som "One" eller "With or Without You" i det nye album.

På trods af det enorme antal 500 millioner potentielle lyttere, vil "Songs of Innocence" i første omgang ikke være et diagram-topper: indtil midten af ​​oktober vil albummet kun blive givet til Apple-kunder og bør derfor ikke tages i betragtning. For at tilbyde andre leverandører den nye U2-Werk får de fra musikfirmaet Universal Music en udviklet version med flere live-sange. På samme tid er nogle i musikbranchen bange for, at præcedensen kan mindske værdien af ​​musik i købernes øjne. "Jeg er ikke sikker på, at denne gratis forfremmelse er god for virksomheden, " sagde en seniorchef i Billboard-magasinet. (Dpa / tc)