Anonim

Kroatien, du har det bedre - i det mindste med hensyn til e-regering eller m-regering: Den kroatiske regering er i fremtiden, ifølge en IBM frigiver en mobil løsning til kommunikation med deres borgere, mainframe-teknologien i "Big Blue" (konkret) det er et IBM-system "z12EC 703" bruger. IBM har udviklet det sammen med den lokale serviceudbyder Apis IT.

Som en del af projektet "e-Gradani" (e-borger) kan enhver kroatisk borger oprette en konto og derefter bruge mange funktioner, som han plejede at sidde længe i kontorernes venteværelser eller til at indsamle information fra alle mulige websteder. Borgerne modtager for eksempel information om, hvor længe deres pas er gyldigt, hvornår skat forfalder, eller når deres kæledyr skal vaccineres og kan se deres forsikringsstatus. I "mPretinac" -appen kan kroater også konfigurere sig til at modtage information i realtid via smartphone eller tablet eller for at blive informeret om nyheder og eventuelle frister, der måtte være på grund af.

spoods.de

"Systemet forenkler kroaternes levetid væsentligt ved at spare sig tid på myndighederne, " siger Danijela Marovic fra Apis IT. "Med en personlig adgangskode og brugernavn kan de gå elektronisk gennem myndighederne, og på en sikker side kan de hente dokumenter såsom fødsels- eller ægteskabsbeviser og beslutte, hvor de skal stemme, og systemet kan endda få adgang til skolekatalogerne, så forældrene kan se fremskridtene deres børn på skolen. " Vigtig information og applikationer kan til enhver tid integreres fra forskellige ministerier, tilføjer hendes kollega Zdravko Dragicevic.

Ved hjælp af IBM-hovedrammen ønsker den kroatiske regering også at standardisere stamdata fra borgere og organisationer. Forskellige områder, såsom Finansministeriet og offentlige administrationer, har adgang til at forbedre de administrative processer, såsom registrering af skatter, fødsler, dødsfald og socialforsikring. Integrationen i EU's administrationssystemer bør også fremskyndes af den nye it-infrastruktur.