Anonim

Tyske startups planlægger at ansætte i gennemsnit ti nye medarbejdere i løbet af de næste tolv måneder. Dette svarer til en stigning i medarbejderne på 50 procent, sagde den tyske forbundsforbunds tyske startups torsdag i Berlin. Sammen med konsulentfirmaet KPMG havde foreningen spurgt om stedscenen blandt 900 stiftere. Startup-monitoren, der blev præsenteret på torsdag, gør en ting klar, sagde Florian Nöll, administrerende direktør for foreningen: "Startups spiller en stadig vigtigere rolle for økonomien, jobmarkedet og samfundet."

Undersøgelsen af ​​unge virksomheder præsenteret torsdag inkluderer også regionale evalueringer for første gang. Derfor er de fleste startups baseret i Berlin (39 procent). Dette efterfølges af Rhinen-Ruhr-regionen og München, hver med otte procent og Hamborg med syv procent. I gennemsnit opnåede næsten halvdelen af ​​nystartede virksomheder i det forløbne regnskabsår et salg på mere end € 250.000. Berlin er hjemsted for de bedst sælgende virksomheder med en årlig omsætning på mere end 10 millioner euro.

spoods.de

De studerede startups er alle innovative og vokser hurtigere end andre virksomheder, sagde Frank Wiethoff fra KPMG. Det handler ikke altid om nye teknologier, mange af virksomhedens grundlæggere forfulgte blot en innovativ forretningsmodel. Grundlæggerne er for det meste meget uddannede mennesker, over 81 procent har en universitetsgrad. Gennemsnitsalderen er derfor 34, 9 år. Andelen af ​​kvinder er meget lav på ti procent.

Betydningen af ​​nystartede virksomheder for den tyske økonomi ses mere og mere af politikere, sagde Florian Nöll, formand for foreningen. Der er allerede en lille tilbageføring af tendensen. "Men vi har muligvis ikke et kognitivt problem, men snarere et oversættelsesproblem."

Ifølge Monitor-startups i Tyskland har brug for i de næste tolv måneder, en vækstkapital på mindst 650 millioner euro. 38% af de adspurgte ser dog adgang til venturekapitalister som en "alvorlig" eller "ekstremt alvorlig barriere". Ifølge Nöll kommer hovedparten af ​​hovedstaden fra udlandet, især fra USA. Langsomt bemærkede imidlertid Dax-virksomhederne også, at de kunne risikere den hurtige innovation af nystartede virksomheder, sagde Wiethoff.

Initiativtagerne til opstartmonitoren ser stadig noget plads til forbedring i uddannelse af en risikokultur i Tyskland. Ifølge undersøgelsen ser næsten halvdelen af ​​nystartede virksomheder finansiering som en stor hindring, såsom banklån eller adgang til risikokapitalister. "Finansiering af flaskehalse og en mangel på tillid til modige unge iværksættere hindrer ikke kun spredningen af ​​innovative forretningsmodeller og teknologier, men hindrer også skabelsen af ​​rigdom og job, " sagde Wiethoff. (Dpa / tc)