Anonim

Ifølge resultaterne af en videnskabsmand danner unge en "avantgarde af digitale frafald". Denne modbevægelse fejrer næsten alle analoger såsom personlige venskaber, naturoplevelser, håndværk og madlavning i sig selv, sagde ungdomskulturforskeren Philipp Ikrath torsdag i udkanten af ​​Child Protection Forum i Köln nyhedsbureauet dpa.

"Jeg tror, ​​at denne samlede omfavnelse af det digitale, som du altid beskylder drengen for i dag, er en falsk diagnose, fordi der på den anden side også frembringer modbevægelser, " sagde Ikrath, født i Wien i 1980, videnskabelig direktør for Institut for Ungdomskulturforskning i Hamborg. "Her oprettes en analog parallel sfære bevidst."

For eksempel fænomenet "venskab" på Facebook: "Dette er mennesker, der rydder op på deres Facebook-venneliste over mennesker, der ikke er deres rigtige venner, der er også det såkaldte digitale selvmord komme ud af de sociale netværk, fordi det kommer til at få dem over hovedet. "

spoods.de

Tendensen, der blev dokumenteret blandt andet i undersøgelser i USA, kan delvis forklares med negative oplevelser i forældrenes hus: Mange forældre har altid konstant adgang til bærbar computer, tablet og smartphone og ville dermed have lidt tid til deres børn.

Ikrath mener, at dagens 15- eller 16-årige vil have en mere differentieret holdning senere end voksne. (Dpa / tc)