Anonim

Ifølge en talsmand for Kommissionen blev det sent mandag udløst af nye oplysninger og argumenter fra klagerne. "Vi er nu i kontakt med Google for at se, om de er klar til at tilbyde løsninger." Retssagen angiver påstande fra mediefirmaer og konkurrerende onlinetjenester, som Google diskriminerer i sin søgemaskine.

"Vi fortsætter med at samarbejde med Europa-Kommissionen om at løse bekymringerne, " sagde Google efter anmodning. For kun få dage siden satte den mangeårige chef og nuværende formand for bestyrelsen for Google, Eric Schmidt, i et blogindlæg sit synspunkt på konkurrencebeskyldninger fra udgivere og konkurrenter dar.

Konkurrencekommissær Joaquín Almunia havde allerede forhandlet indrømmelser fra Google i februar, hvilket han anså for tilstrækkelig. Google havde blandt andet accepteret at give mere plads til resultater fra konkurrerende tjenester og at gøre deres egne tilbud klarere. Klagerne gik ikke langt nok. Almunia stødte også på modstand i kommissionens rækker. Han foreslog i et interview med Bloomberg TV tidligere i weekenden, at Kommissionen søger løsninger på konkurrenters bekymringer. (Dpa / tc)

spoods.de