Anonim

Cirka 30.000 ansatte arbejder på MUC lufthavnscampus. Operatøren ønsker dog at sikre langt mere end blot en glat og serviceorienteret passagerhåndtering: Ifølge en rapport er de overordnede mål stabil servicekvalitet og værdiskabende processer for kunden som led i kvalitetsstyring. Effektiviteten af ​​processer og effektiviteten af ​​kvalitetsstyring bør ikke kun opretholdes, men øges.

For at identificere flaskehalse i processerne og hurtigt identificere områder til forbedring besluttede Münchens lufthavn at bruge "iGrafx Enterprise Modeler", "iGrafx Process Central" og "iGrafx FlowCharter". Han erstatter softwaren til en navngivet BPM-konkurrent. Effekt- og gap-analyse af iGrafx-værktøjerne skaber en bedre forståelse af, hvordan mennesker og processer påvirker arbejdsgange og forhold til eksterne interessenter. Oplysninger om alle procesinitiativer kan derfor gemmes, formidles og styres i det centrale oplagringssted for Process Central. Processerne udføres derefter med workflow-motoren fra T! M Solutions GmbH.

"Ved hjælp af iGrafx er det muligt at identificere og anvende tværsektorielle synergier og derfor potentialer i gruppen, " bekræfter Christian Stoschek, leder af kvalitet og projektledelse i Münchens lufthavn. Dette ville gøre det muligt at forbedre virksomhedens ydeevne betydeligt og tilpasse lufthavnen til de fremtidige udfordringer med konkurrence.

spoods.de