Anonim

Microsoft har lidt endnu et tilbageslag i Kina. Efter det statslige forbud mod Windows 8 på regeringscomputere og statens anti-monopolundersøgelser flytter en top manager nu til den kinesiske internetgigant Baidu. "Zhang Yaqin tiltræder Baidu som præsident for ny forretning den 10. september, " sagde en talsmand for Baidu mandag. Microsoft var oprindeligt ikke tilgængelig for en erklæring.

Zhang var vicepræsident for Microsoft og ledede Asia Pacific Research Division. I mellemtiden ledede han den kinesiske forretning i det amerikanske selskab. "Dette er et kupp for Baidu, " sagde Hong Kong-avisen "South China Morning Post". I maj havde det kinesiske selskab for søgemaskiner allerede ansat den tidligere Google-forsker Andrew Ng til at drive Baidu Research Center i Californien.

spoods.de

Afgangen kommer på et ubelejligt tidspunkt for Microsoft i Kina. I årevis kæmper virksomheden med massivt ulovligt kopieret Windows-software. Selvom Microsoft kun underpresterede licensomsætningen på det enorme marked, dominerer Windows på grund af den høje piratkopieringsgrad i Kina. Men også det ønsker myndighederne at ændre sig. En regeringssponsoreret udvikleralliance planlægger at lancere et kinesisk operativsystem i oktober.

Samtidig indstillede Microsoft antimonopolundersøgelserne. I uger har embedsmænd rejst nye beskyldninger mod det amerikanske selskab. Microsoft har annonceret sit samarbejde med efterforskerne. Støtte til efterforskninger kan krediteres en mulig straf i Kina. Lederen af ​​Microsoft China har været ledet af den tidligere tyske chef Ralph Haupter i mere end to år.

I mellemtiden forsøger Baidu at bevare sin position blandt Kinas tre største internetfirmaer. Indtil videre har internetgiganter markederne i landet med mere end 600 millioner internetbrugere stort set delt mellem hinanden: Baidu domineret af søgemaskinen med samme navn Internetsøgning, Alibaba Internet handel og Tencent sociale netværk og online spil. Men den hurtige stigning af smartphones og unge, fremadstormende virksomheder forstyrrer det traditionelle layout.

Kinas softwaremarked vokser hurtigt. Computerprogramvare voksede 23, 4 procent året før sidste år. I alt solgte man i 2013 ifølge tal fra det nationale statistikkontors software til en værdi af 3 billioner renminbi (369 milliarder euro). (Dpa / tc)