Anonim
Image
Foto: Messe Berlin

Forbruget teknologi, der kommer ind i virksomheden? Et eksempel på dette er tabletterne. Trend- og markedsundersøgere som Gartner er for længe gået glip af B2B-gadgeten til forbrugsgadgettabletten i forbindelse med Bring Your Own Device (BOYD).

For Internet of Things (IoT), der ofte kiggede på den nuværende IFA 2014 sammen med det smarte hjem, er der allerede mange forretningsapplikationer, bare tænk på nøgleordet Industri 4.0. Men hvad med de andre hype eller trendingemner fra International Consumer Electronics Fair (IFA) i Berlin? Nogle svar er indlysende. Databriller som Google Glass, den mest berømte figurhoved af bærbare, åbner mange anvendelsesområder inden for industri og logistik, for eksempel gennem håndfri registrering af visuelle data.

spoods.de
Image
Foto: Samsung

Stjernerne i dette års IFA er bestemt Ultra HD- eller UHD-tv'er med 4K-opløsning. Med 3.840 x 2.160 pixels bruges denne skærmteknologi også i stigende grad i notebooks og computerskærme, fordi de muliggør en mere detaljeret præsentation og derfor kræves færre rullebevægelser. Med UHD bør denne markedsanalyse også begynde.

Ultra HD TV i IFA tordenvejr

"To tendenser inden for forbrugerelektronik forventes at have en betydelig indflydelse på virksomhedsinfrastrukturen, herunder wearables og skærme med UHD-opløsning, " sagde Gregor Bieler, daglig leder af Consumer Channels Group hos Microsoft Germany.

Som det var tilfældet med HD og 3D, er tv-producenterne igen hurtigere med deres enheder end tv-stationerne. Vi taler om UHD- eller Ultra HD-fjernsyn. Som en crowd puller af IFA har de alle de store spillere fra Japan og Korea i deres bagage. Ifølge Northern Sky Research vil Ultra HD TV først være tilgængelig i 2016, oprindeligt kun via satellit.

 1. UHD TV
  Takket være det buede display ser billedet større ud ifølge Samsung.
 2. UHD TV
  UHD-TV-Boliden som Samsung HU 7200, Bravia S90 fra Sony og OLED-repræsentanten for LG kommer i dag på grund af det udvidede synsfelt som regel med en buet skærm.
 3. UHD TV
  Buet, det er en tendens blandt tv'erne, i det mindste på IFA 2014.
 4. 4K skærm
  En 4K-monitor til radiologi og andre diagnostiske formål, hvor høje opløsninger er vigtige, er Eizo RadiForce 850.
 5. 4K skærm
  NEC viser den enorme forskel mellem 4K og enklere skærmopløsninger på en mikrosite dedikeret til en UHD-mikrosite.
 6. Vuzix Ermonitor
  Sundhedsvæsenet som her på hospitalet er et vigtigt anvendelsesfelt til briller som M100 fra Vuzix.
 7. 4K tablet
  Toughpad UT-MB5 tilbyder 4K-opløsning til applikationer som arkitektonisk, bilindustri og industrielt design.
 8. 4K tablet
  Panasonic tilhører Toughbooks og Toughpads til de få producenter af robuste enheder.
 9. Epson Moverio
  Wearables hører til IFAs trendtemaer. Grænserne mellem privat brug og forretningsbrug er flydende.
 10. Epson Moverio
  Epson var en af ​​de første udbydere af databriller med den semi-gennemsigtige Moverio 2011. Geoinformationssystemer (GIS) er en mulig anvendelse.
 11. Vuzix M2000AR
  Databriller som Google Glass eller her M200 fra Vuzix tillader håndfri arbejde inden for logistik eller kundeservice og er derfor mere end bare tekniske gimmicks.
 12. Philips PulseRelief
  Rygsmerter er en af ​​de vigtigste almindelige sygdomme i Vesteuropa. Philips sigter mod at give lindring med PulseRelief-puder gennem elektrisk simulering baseret på Tens-teknologi.
 13. Philips PulseRelief
  Puderne styres via en app.
 14. Epson Pulsese PS 500
  Flere producenter viser nye smartwatch-modeller hos IFA.
 15. Acer Liquid Leap 04
  Smarturet fra Acer ser næsten tidløs ud.
 16. LG G Watch R 1
  LGs nye G Watch R ser ikke ud som om det er et smart ur. Hun ligner mere et ædle herreur.
 17. Ørfidelitet
  Flere og flere unge lider også af høretab.
 18. Ørfidelitet
  Moderne høreapparater er ikke kun bedre, men meget mindre og bidrager således til de-stigmatisering, en ægte B2B-fordel ved bærbare.
 19. CityTouch Fjernstyring af lys
  Med CityTouch tilbyder Philips Remote Light Management-løsninger til intelligent kontrol af bylys.
 20. Smart hjem
  Heinemann spin-off iHaus ønsker at kombinere alle bygningsfunktioner i en app, blot IP-kontrolleret.
 21. Smart hjem
  Beboerne i iHaus skal bruge appen til at styre og kontrollere alle bygningsfunktioner.
 22. Smart hjem
  Kerneprodukterne i den schweiziske udbyder digitalSTROM er mikrocomputere, der ligner lidt større glansterminaler. Distribueret i huset kan det således kontrollere alle bygningsfunktioner inklusive bruser via en app.
 23. Smart hjem
  Den schweiziske udbyder digitalSTROM har endda den højeste velsignelse for sine "intelligente lysterminaler".

I 2025 vil der være 820 Ultra HD-sendere over hele verden, der udsender 4K-opløsning. Den japanske tv-station NHK har, ud over BBC og Italiens RAI-medinitiator for UHD TV-initiativet, også planer om at gå direkte til 8K-opløsningen på 7.680 x 4.320 pixels fra 2020 og fremover. BBC har allerede prøvet ved Sommer-OL i 2012, men kun under offentlig visning på gigantiske skærme. Sony har indspillet de sidste dele af FIFA World Cup 2014 med 4K. Det californiske selskab Netflix, der også starter i Tyskland i år, har streamet IPTV's egenproduktion "House of Cards" i 4K-opløsning siden april 2014. Amazon Instant Video har lignende planer. I slutningen af ​​2013 brød Youtube igennem den maksimale uploadopløsning på 4.096 x 3.072 pixels. Mens Full HD kræver knap 70 MB eller ca. 4, 1 GB pr. Time på et minut, ved 4K er det ca. 50 GB i timen, for ikke at tale om 8K.

Panasonic lancerede verdens første 4K-aktiverede Blu-ray-afspiller i april 2014 og et 4K-videokamera med HX-A500. Panasonic Manager Michael Langbehn ser systemets headmonterede kamera som en bro til wearables. Videokameraet blev primært udviklet til forbruger, men finder også i et professionelt miljø appel og kan f.eks. Bruges af busser til at illustrere bestemte bevægelser eller bevægelser.

Sony har allerede tilsvarende medieafspiller med flere terabyte hukommelse i programmet. For at gøre disse og deres egne UHD-tv-enheder velsmagende, er smagninger af 4K-filmmateriale allerede forbudt. Interessant nok er UHD-opløsningen naturligvis synonym i forbindelse med 3D, hvilket klart ville vinde udbredt af LG som Cinema 3D-polariseringsteknologi.

4K i erhvervslivet

Image
Foto: Eizo

Men så spændende som UHD-tv kan være, er der andre 4K-aktiverede enheder, der ikke kun er sjove og spilpakkede. Et eksempel er Toughpad 4K, hvor Panasonic har udviklet 3D-reklamebilleder, der viser de forskellige anvendelsesområder som arkitektur, bilindustri og design. Toshibas Satellite P50t-B-10T til en onlinepris på ca. 1.500 euro var en af ​​de første bærbare computere med (15, 6 tommer) UHD-berøringsskærm. Ifølge Gabriel Willigens, Business Unit Director for Consumer IT, er enheden f.eks. Velegnet til professionel fotoredigering af fotografer og grafiske designere, fordi hver lille detalje vil være "knivskarp".

Også interessant til brug i erhvervsmiljøet er HDMI-interface med UHD-support, via hvilket indhold kan overføres til en UHD-kompatibel ekstern skærm under kundemøder og under præsentationer. Dell, Eizo, NEC, Philips (eller MMD) og andre producenter har passende skærme i programmet ud over de første tabletter såsom Toughpad fra Panasonic.

Image
Foto: Panasonic

"Ultra HD-skærme optager i øjeblikket et nicheområde på markedet, " forklarer Wolfgang Jung, Senior Director Systems hos den store IT-distributør Ingram Micro i München. "De bruges i detaljerede arbejdsprocesser, der kræver høj opløsning, hvilket gør Ultra HD-skærme særligt interessante for reklame- og designindustrien." I den private sektor ville gamere tilbyde sig selv som potentielle købere.

Det japanske B2B-mærke Eizo har tilbudt 4K-skærme i cirka to år, inklusive RX850-radiologiskærmen og DuraVision FDH3601 36, 4-tommer-modellen, som især er velegnet til GIS (Geoinformation Systems), lufttrafikstyring og mikroskopi. For mange år siden kunne man på de store partnermesser i NEC Display Solutions se skærme med fire eller flere såkaldte storformatskærme, der tilsammen gav et 4K-billede. Producenten har dedikeret en dedikeret mikrosite til emnet UHD, der viser forskellige applikationer til 4K-kompatible desktop-skærme, storformat eller offentlige skærme og projektorer. I november forventer virksomheden at lancere 84-tommer MultiSync X841UHD i segmentet Stort format til en nettopris på ca. 16.250 euro. Den japanske producent citerer CAD / CAM, simulering, videokonference, digital biograf og udlejningstjenester til offentlig visning og postproduktion som mulige applikationer til UHD-opløsningen.

I 2013 antydede John Carmack, udvikleren af ​​virtual reality-brillerne Oculus Rift, at de ville blive frigivet i den nærmeste fremtid med 4K-opløsning. Ligesom Pansonics HX-A500 med hovedmonteret kameradel, fører VR-beskyttelsesbriller øjeblikkeligt til bærbare.


 1. Frøken IFA har været det smukke flagskib fra Internationale Funkausstellung i Berlin i mange år.

 2. TV, …

 3. … fans, …

 4. … eller støvsuger, frøken IFA skærer altid et fint tal!

 5. Pioneer Electronics SE-MX9-S hovedtelefoner viser sig virkelig røde hår.

 6. Farven på de trådløse Sony SRS-X3-højttalere fra Miss IFA er særlig behagelig.

 7. Frøken IFA har ikke rigtig brug for en skala til figuren.

 8. Nej, frøken IFA behøver ikke at barbere dameskægget, dette er en ansigtsrensende børste fra Beurer.

 9. Om enheden til permanent hårfjerning, selv med håret på tænderne, fungerer?

 10. Liebherr køleskab med fryser Black passer lige til den varme rødhårede.

 11. Frøken IFA bruger Jura Impressa A9 One Touch til at lave kaffe i en lang dag på messen.

 12. Fjern suget: Miele Suction Robot Scout RX1.

 13. Og et andet køleskab: Beko side om side køleskab med fryser …

 14. … og en dobbelt …

 15. … espresso.

 16. Lille hjælper til køkkenet i WMF.

 17. Patron Miss IFA: Så vaskeriet fra Grundig vaskemaskine tørrer forbliver tørt.

 18. IFA-maskot fanger sine indtryk med Panasonic Lumix G DMC-GH4.

 19. Jeg håber, at parykken er varmebestandig!

 20. Samsung laver ikke bare tabletter …

 21. … også vaskemaskiner kommer fra Korea.

 22. Futuristisk våben fra Star Wars? Nej, det er støvsugeren Dyson DC 43H!

 23. Med Samsung SSD'er mere hukommelse til Miss IFA.

 24. Kommunikativ: Miss IFA med GALAXY S5 og Gear Fit.

 25. Naturligvis også god til selfies: NX300M fra Samsung.

 26. Fakir Akkuauger CBC suger selv i tilfælde af strømafbrydelse.

 27. Imidlertid har det perfekte Thomas-lufdedyr et stikkontakt, det vil sige Miss IFA en gang.

 28. Hvem vil ikke gerne invitere frøken IFA til at grille med Tefal Optigrill GC 702D?

 29. Krups fuldautomatisk EA 8298 Latt'Express.

 30. Bare slap af fra besværet med messen og lyt til RIAS med TechniSat Digital Radio Classic.

 31. For at gøre de fair kostumer rene igen: Bauknecht Ultima Care.

 32. Med Garmin Forerunner 15 holder Miss IFA sig i form.

 33. Men nogle gange er fotografen også fotograferet!

 34. Gorenjes W 8543 TR og D8565 NR fås også i matchende Miss IFA rød.

 35. Et lille øjebliksbillede imellem med Sony DSC-RX100 III.

 36. Androiderne ombord: Philips Smart TV drevet af Android.

 37. Så store er 65 tommer: TechniSat Digital TechiTwin JS10 UHD65.

 38. En trend med IFA: højteknologiske armbånd.

 39. En anden støvsuger: Så langsomt, IFA, men skulle være ren!

 40. Med Panasonic HX-A500 minisportkamera kan frøken IFA dele sine modeller hurtige liv med venner.

 41. Radio i retro look: TechniSat Digital Radio Classic.

 42. Tilslut kun stik og forbind til signalkilden: Viser derefter Sony BRAVIA X9 et billede.

 43. Frøken IFA tilbereder en dessert med Elektrolux UltraMix KM4000.

 44. Mot slutningen af ​​vores billedgalleri gør frøken IFA igen en stor plask med Kärcher-damprenseren SC 1.

 45. Hvis du er heldig, kan du møde Miss IFA i Berlin Exhibition Center under radiotårnet fra 5. september.