Anonim

Den kontroversielle bilservicemægler Uber tilbyder muligvis ikke sine tjenester i Tyskland på nuværende tidspunkt landsdækkende. Frankfurt / Main-domstolen udstedte en passende påbud (PDF-link) under en presserende procedure. Uden en officiel godkendelse i henhold til passagertransportloven kunne virksomheden ikke længere transportere passagerer på sine apps "Uber" og "UberPop", beordrede retten. I tilfælde af overtrædelse truer virksomheden en bøde på 250.000 euro eller en juridisk forvaring. Der findes for øvrig ingen UberPop-app - UberPop er en service, hvor Uber mægler private chauffører med deres private biler; Uber blev oprindeligt startet med limousintjenesten "UberBlack".

Påbudet blev afsagt sidste torsdag uden en mundtlig høring fra Uber. Virksomheden kan appellere og anmode om, at beslutningen annulleres. Indtil begyndelsen af ​​en høring er den midlertidige påbud imidlertid gyldig i dette tilfælde. Som sagsøger er taxa-tyske servicevirksomhed for taxahovedkvarter flyttet til retten.

spoods.de

Uber er nu aktiv i over 200 byer over hele verden. Senest blev UberPop forbudt i forskellige byer i Tyskland, herunder Berlin og Hamborg. Opstarten fra San Francisco med sin europæiske filial i Amsterdam bruger smartphone-apps til at transportere chauffører og privatpersoner til transport og er en torn i siden af ​​den traditionelle taxabranche især. Virksomheden ville indgive indsigelse mod forbudskendelserne og fortsætte med at fungere, indtil der blev truffet en beslutning.

Retten i Frankfurt anklager Uber BV i Holland for "illoyal konkurrence". Påbudet skyldtes også risikoen for gentagelse. Efter advarsel har virksomheden hidtil ikke ophørt og afstå, oplyser retten.

Lovgivere tillader forretningsmodel for persontransport kun til definerede standarder, sagde Dieter Schlenker, formand for Cooperative Taxi Germany eG. "Ingen passagerer kan kontrollere chauffør, firma og køretøj." Taxaindustrien ønsker at beskytte sin traditionelle fordel og kritiserer den nye service, at kunden i en ulykke ikke er tilstrækkeligt beskyttet, at føreren ikke behøver at bestå en helbredsundersøgelse og køretøjet ikke er kontrolleret. Naturligvis foretrækker Schlenker ikke at nævne, at der er mange overgreb i den regulerede taxavirksomhed. (Dpa / tc)