Anonim

Efter at have surfet på internettet med snesevis af nøgne fotos af berømtheder som Jennifer Lawrence, undersøger Apple spekulationer om et hackerangreb på sin iCloud online-lagringstjeneste. "Vi tager brugernes privatliv meget alvorligt og undersøger aktivt denne rapport, " sagde en Apple-talsmand for teknologibloggen "Re / code" mandag. Sammen med billederne havde fremmede i internetfora også spredt præsentationen, fotos blev taget fra iCloud. Konkret bevis for det forblev. Federal Police FBI skiftede også til oplysninger fra nyhedsbureauet Bloomberg i efterforskningen.

Apple understregede altid, at de oplysninger, der er gemt i iCloud, var krypteret. Mere sandsynligt end at knække krypteringen ville være, at gerningsmændene kunne være kommet over måder såsom falske e-mails eller beskeder til adgangskoder. Samtidig spekulerede nettet mandag om et nu lukket hul i Apples system til at finde mistede iPhones. Det havde givet angribere mulighed for at prøve et ubegrænset antal adgangskoder ("brute force") og muligvis gætte den rigtige kombination med et specielt program, ifølge it-sikkerhedseksperter.

Skuespillerinde Kirsten Dunst reagerede på Twitter mandag med en sarkastisk "Tak, iCloud" på frigivelsen af ​​billederne. Først var der dog stadig ingen pålidelige indikationer for, hvilke kilder og hvordan billederne blev stjålet. Mens autenticiteten af ​​nogle fotos blev bekræftet, blev andre erklæret falske. En skuespillerinde skrev til Twitter, at hun allerede havde slettet de offentliggjorte billeder for flere år siden. IT-sikkerhedseksperter udelukkede heller ikke, at en hacker muligvis har samlet billederne, og hans samling blev derefter plyndret af andre angribere.

For Apple er der tvivl om sikkerheden i dets tjenester ved en inopportune: Virksomheden planlægger i næste uge at introducere nye iPhones og en mobil betalingstjeneste. Det er her kundernes tillid er særlig vigtig.

Lawrence's talsmand sagde efter udseendet af billederne på søndag, at myndighederne var tændt. Enhver, der offentliggør de stjålne billeder, vil blive retsforfulgt. Repræsentanter for modellen Kate Upton truede også dette.

 1. Faren til Blackholing
  Også kendt som "Paunch" er Dmitry Fedotov mindre hacking end udvikleren af ​​blackhole hacker-værktøjet. Blackhole er en type malware- og spyware-webapplikation, som hackere kan leje for $ 1500 pr. År mod et abonnementsgebyr - og opdateres konstant med nye sårbarheder i Java, Flash eller Flash lige op til arrestation Internet Explorer er blevet opdateret. Togliatti-programmereren, der blev arresteret af de russiske myndigheder i oktober 2012, siges også at være forfatteren til Cool Exploit-kittet og Crypt.AM.
 2. Lineal for kreditkort
  Ifølge tiltalen fra august 2005 til juli 2012 siges det, at han var medlem af en gruppe på fem cyberkriminelle, der blev arresteret sammen med Vladimir Drinkman i Holland i juni 2012, har stjålet enorme mængder kreditkortsdata gennem årene. Sammen med Aleksandr Kalinin, Roman Kotov, Mikhail Rytikov og Vladimir Drinkman siges det, at Smilianets har hacket gennem SQL Injection Hacks-virksomheder som Nasdaq, 7-Eleven Carrefour og JC Penny. I alt 160 millioner kreditkort- og kreditkortoplysninger blev stjålet og brugt til økonomisk svig. Virksomhedernes skade bør være på $ 300 millioner. Processen i USA er stadig i gang.
 3. FBI er mest efterspurgt
  Evgniy Mikhailovich Bogachev, alias lucky12345 og slavik, fik førstepladsen på den såkaldte "Cyber ​​Most Wanted" -liste over FBI i 2014. De amerikanske myndigheder ser ham som støttespiller for botnet "Gameover Zeus". Ved hjælp af malware med samme navn siges han at være ansvarlig for et botnet på op til en million computere, der bruges til at spionere på bankadgangskoder og sprede malware. Skaderne ville beløbe sig til omkring hundrede millioner dollars. Bogachev følger de amerikanske myndigheders antagelser i Rusland.
 4. Phishing-eksperten
  Den lettiske Alexey Belan siges at have stjålet brugerdataene fra flere millioner kunder hos tre amerikanske virksomheder mellem januar 2012 og april 2013. Han er på listen over FBIs mest efterspurgte hackere, men navnet på det beskadigede firma er lige så ukendt som skadeomfanget. Det siges at være tre ikke-offentliggjorte e-handelsselskaber fra Nevada og Californien. Da belønningen er $ 100.000, skal skaden være betydelig.

Det er langt fra det første indbrud i berømthedscomputere. For to år siden blev en mand i Florida dømt til ti års fængsel efter flere cyberangreb på amerikanske stjerner. Han brugte mere end et år på at spionere over mere end 50 ofre, inklusive Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera. Han hacket deres konti, adgang til private fotos og oplysninger og distribuerede dem på Internettet. (Dpa / tc)