Anonim

Først den gode nyhed (for SAP): Den 9. appeldomstol i San Francisco har ikke tildelt Oracle den tidligere godkendte og senere betydeligt reducerede bøde på 1, 3 milliarder dollars. Og nu er det dårlige: Oracle skal enten få $ 356, 7 millioner kompensation fra SAP eller genåbne processen igen. Højttalere fra både SAP og Oracle kommenterede fredag ​​fredag, oprindeligt tilfredse med dommen. For hvilken mulighed Oracle beslutter, forblev uklar i starten.

Uttalelsen fra Oracle General Justice Dorian Daley var temmelig skarp. "Vi er begejstrede for denne banebrydende betaling og er yderst tilfredse med, at vores bestræbelser på at beskytte innovation og vores aktionærers interesser vil blive belønnet, " citerer Business Insider Oracle-advokaten. "Dette er et klart signal til alle dem, der hellere vil snyde end konkurrere retfærdigt og lovligt" - ikke mindst Rimini Street, som også trak Oracle foran kadien.

 1. 2016
  På Sapphire-kundekonference annoncerede SAP et samarbejde med Microsoft i maj. Begge producenter planlægger at understøtte SAPs HANA-platform i hukommelsen på Microsofts Azure sky-infrastruktur. Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sagde: "Sammen med SAP skaber vi et nyt niveau af integration inden for vores produkter."
 2. 2016
  SAP og Apple ønsker i fællesskab at udvikle indbyggede forretningsmæssige iOS-apps til iPhone og iPad. Eksperter ser SAPs forpligtelse til en mobil platform som kritisk og klager over manglende åbenhed. Brugerrepræsentanter blev overrasket og krævede afklaring om, hvad den nye mobilstrategi betyder.
 3. 2015
  Om sommeren styrter SAP CEO Bill McDermott ned ved sin fars fødselsdagsfest. Han falder med et glas på trappen og mister øjet efter operationen. I efteråret vender den amerikanske manager tilbage som fuldt operationel tilbage.
 4. 2015
  I februar introducerer SAP S / 4HANA, en ny generation af sin forretningssoftware, efterfølgeren til Business Suite. SAP omdefinerer begrebet planlægning af virksomhedsressourcer i det 21. århundrede, roser SAP-direktør Bill McDermott for den nye udvikling. For de fleste virksomheder vil produktet sandsynligvis forblive fremtiden, modvirker brugerforeningen DSAG. Mange kunders prioriteter drejer sig mere om klassiske projekter omkring ERP-systemet.
 5. 2014
  SAP-teknisk chef Vishal Sikka slutter i sin stilling i maj og bliver administrerende direktør for Infosys. SAP leder efter en efterfølger for Sikka i lang tid, i november bringer endelig den mangeårige Microsoft-manager Quentin Clark til dette indlæg.
 6. 2012
  Walldorfers fortsætter deres vej ind i skybranchen med køb af den amerikanske cloud computing-udbyder SuccessFactors - kort efter, at konkurrenter overtog Oracle RightNow. Købsprisen på 2, 4 milliarder euro var mere end halvdelen højere end den aktuelle markedsværdi. Cloud-tjenester tilbydes med SuccessFactors-løsningen, især i menneskelige ressourcer. Derudover griber SAP verdens næststørste skyudbyder til handelsnet Ariba for 3, 3 milliarder euro.
 7. 2011
  I 2011 glemmes formdybden, Walldorfer indtaster de bedste resultater af deres historie. Innovationsstrategien fungerer, selvom det blev tvivlet i mellem, om SAP ikke vil anspore til sine kunder: I 2011 implementerer de første kunder HANA in-memory platform, og flere og flere kunder vil bruge de mobile løsninger, der blev resultatet af Sybase-aftalen.
 8. 2010
  Pang: Hasso Plattner tager roret med bestyrelsen. Den ulykkelige Léo-farmaceut, der tidligere havde fornærmet mange kunder med stigningen i vedligeholdelsesgebyrer, må forlade. Den nye dobbelte blonder fra Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe lover brugerne mere kundeproximitet igen. CTO Vishal Sikka tiltræder bestyrelsen, og SAP overtager Sybase, et firma til informationsstyring og mobildatatjenester, for cirka 5, 8 milliarder dollars.
 9. 2008
  Med stigningen i vedligeholdelsesgebyrer fra 17 til 22 procent og betingelserne for "Enterprise Support", som bringer en stor indsats for brugerne, vred SAP sine kunder massivt. På trods af intensive diskussioner på DSAG-kongressen forbliver SAP på sin linje. I mellemtiden er Léo Apotheker anden talsmand ved siden af ​​Kagermann. Ved udgangen af ​​året hælder SAP mod kundemodstand.
 10. 2008
  Den største overtagelse i selskabets historie: I 2008 køber SAP forretningsundersøgelsespecialisten Business Objects for 4, 8 milliarder euro og er således utro med sin tidligere strategi om at vokse på egen hånd. Integrationen med den egen SAP BI-palle er kompleks og vil tage flere år. De 44.000 BO-kunder skal bidrage til at øge antallet af kunder til 100.000 inden 2010.
 11. 2007
  I mange år har SAP udviklet Business byDesign SaaS ERP-løsning til mindre virksomheder. Cirka tre milliarder euro blev sunket ifølge "Wirtschaftswoche" i udviklingsprocessen. På trods af 3000 udviklers arbejde kommer softwaren år for sent. Selvom den er nyskabende, har den løsningen vanskelig på det tyske marked. I 2013 overføres byDesign til skyporteføljen.
 12. 2006
  Med "Duet" lancerer SAP og Microsoft fælles software, der vil gøre MS Office let at integrere i SAP-forretningsprocesser. I 2006 vil tilgængeligheden af ​​den nye SAP ERP-software også blive annonceret, baseret på SOA (Service Oriented Architecture) -princippet.
 13. 2003
  Farvel fra den sidste SAP-veteran: Hasso Plattner trækker sig ud af bestyrelsen og går til bestyrelsen, Henning Kagermann er eneste bestyrelsesformand. SAP introducerer integrationsplatformen NetWeaver, som skal være grundlaget for fremtidige produkter. Antallet af ansatte er nu 30.000.
 14. 2002
  ERP-producenten ønsker ikke at overlade det hidtil forsømte felt for SMV'er til konkurrence. På CeBIT 2002 præsenterer SAP Business One, en ERP-løsning for små til mellemstore virksomheder med omkring fem til 150 ansatte. Men ganske enkelt har Walldorfer det ikke i dette markedssegment. Walldorfers omdømme er for stærkt, primært til at bygge komplekse og dyre løsninger for virksomheder.
 15. 1999
  Den nye økonomi blomstrer, og e-handel går ind i SAP: Plattner annoncerer den nye strategi på mySAP.com. Softwaren er beregnet til at forbinde online handelsløsninger med ERP-applikationer baseret på webteknologi. I det foregående år fik Walldorf deres team steget med halvdelen, og arbejder nu 20.000 ansatte hos SAP. Fordi kunderne skal betale mere ved skift, er der modvind i lang tid, når alt kommer til alt tilbydes internetgrænsefladerne også i forbindelse med R / 3-vedligeholdelse. I mellemtiden er hovedkvarteret vokset.
 16. 1997
  SAP-brugere organiserer sig i den tysktalende SAP User Group eV (DSAG) for bedre at repræsentere deres interesser sammen. I henhold til statutten er foreningens mål "partnerskabsbaseret koordinering af interesser og samarbejde mellem brugere af SAP-software og SAP med det formål at udvide og forbedre SAP-softwareprodukter".
 17. 1997
  ERP-producenten fejrer sit 25-års jubilæum for at lykønske kansler Helmut Kohl, som bliver erstattet året efter af Gerhard Schröder. Omsætningen er over seks milliarder mark, hvilket er forretningsresultatet for første gang over milliarder mark. Mere end to tredjedele genereres i udlandet. SAP beskæftiger næsten 13.000 mennesker og går til New York Stock Exchange (NYSE).
 18. 1995
  I 1995 prøvede ERP-udbyderen for første gang at arbejde med systemhuse på SMV-markedet. Det skulle tage flere år mere, før flere mellemstore virksomheder ønskede at blive involveret i den komplekse software. Med næsten 7.000 ansatte genererer SAP et salg på 2, 7 milliarder mark, mere end dobbelt så mange som for to år siden. Rudolf Scharping, dengang stadig SPD-partiformand, kommer på besøg.
 19. 1993
  Ræk hænderne mellem Plattner og Gates. SAP underskriver en samarbejdsaftale med Microsoft om at porte R / 3-systemet til Windows NT. SAP køber også aktier i dokumentstyringsudbyderen IXOS. For første gang overstiger Walldorfers omsætningen for milliardmærket.
 20. 1992
  Siden 1992 leveres R / 3. Walldorfer havde designet softwaren til AS / 400 fra IBM efter ydelsesproblemer en på Unix-arbejdsstationer med Oracle-database i klient-server-princippet. International virksomhed vokser: I 1992 tjener SAP allerede næsten halvdelen af, hvad den tjener i Tyskland i udlandet. Den samlede omsætning udgør 831 millioner mærker. 3157 ansatte arbejder nu for SAP.
 21. 1991
  I år tiltræder Henning Kagermann (til højre på billedet), der har været ansvarlig for afdelingerne om regnskabsregnskab og projektstyring siden 1982, til direktionen.
 22. 1990
  SAP overtager softwarevirksomheden Steeb til 50 procent og softwarehuset CAS helt for at styrke den mellemstore virksomhed. Væggen er faldet, og Walldorferne sammen med Siemens Nixdorf og Robotron fandt SRS i Dresden. Berlin-kontoret åbner, og SAP afholder sin første årsregnskabets pressekonference.
 23. 1988
  SAP bliver offentlig: Hasso Plattner den første handelsdag for SAP-aktien.
 24. 1987
  Den banebrydende ceremoni: Dietmar Hopp starter opførelsen af ​​SAP-hovedkvarteret i Walldorf i 1987.
 25. 1983
  I 1983 har virksomheden 125 ansatte og genererer 41 millioner mark om året. Efter Fibu behandler SAP også emnet produktionsplanlægning og kontrol. Kunden Heraeus i Hanau installerer RM-PPS for første gang. Grundlæggerne af SAP (fra venstre: Dietmar Hopp, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner og Klaus Tschira) fejrede deres tiårsdag sidste år.
 26. 1979
  SAP kæmpede med IBMs database og dialogkontrolsystem: udløseren var omdesign af softwaren og grundlaget for SAP R / 2. Fra realtidssystemerne blev Online Transaction Processing (OLTP) udviklet i 70'erne. I begyndelsen af ​​1980'erne så job på SAP sådan ud.
 27. 1976
  Softwaren skal tillade lønning og bogføring efter mainframe. I stedet for stansede kort blev dataene indtastet via skærmen - det blev kaldt realtid, og "R" forblev en del af løsningen i årtier. Da softwaren ikke blev udviklet til et enkelt firma for første gang, men var universelt anvendelig, betragtes SAP som en af ​​medopfinderne af standard software-fremgangsmåden. Men fodbold blev ikke glemt: computerteamet med Hasso Plattner og Dietmar Hopp i banen.
 28. 1972
  I 1972 fandt fem tidligere IBM-ansatte Claus Wellenreuther, Hans-Werner Hector, Klaus Tschira, Dietmar Hopp og Hasso Plattner firmaet "SAP System Analyse og Programudvikling". Du ønsker at oprette en standard applikationssoftware til realtidsbehandling, som kan bruges til forskellige virksomheder og erstatter de stansede kort.
spoods.de